På vilka sätt kan jag importera mina kontakter?
+-

Du kan importera kontakter på två sätt:

1. Importera från en CSV-fil
  2. Klippa och klistra in från en textfil.

Importera från en CSV-fil:
Ett praktiskt sätt att importera stora kontaktlistor är via vår filhanterare i verktyget. Genom att klicka på ”välj fil” så får du möjligheten att välja CSV-fil att infoga. I första hand får du välja vilken lista du vill att dina kontakter ska prenumerera på och sedan väljer du att ladda upp din CSV-fil. Har du med befintliga kontakter i din CSV-fil så gör det inget, systemet lämnar kontakterna som de är och sållar bort dubbletter.

Klippa och klistra in från en textfil:
Du kan även klistra in dina kontakter direkt från t.ex. en Excel-fil. Var noggrann med att ha förnamn, efternamn och e-postadress i separata kolumner. Tänk på att du får ha max en kontakt per rad. Klipper du ut innehållet direkt från en Excel-fil så blir det automatiskt en kontakt per rad när du sedan klistrar in informationen i verktyget. Notera att varje rad måste innehålla kontaktens e-postadress men du kan också få med annan information såsom för- och efternamn och attribut t.ex. stad, kön etc.

Jag behöver hjälp med min hemsida, kan ni hjälpa mig?
+-

Vi får ibland förfrågningar om vi kan göra uppdrag så som att ta fram en hemsida eller uppdatera en redan befintlig. Det är smickrande men tyvärr måste vi alltid tacka nej eftersom vi lägger all vår tid på att göra Get a Newsletter till ett ännu bättre och enklare verktyg för nyhetsbrev.

Hur uppgraderar jag mitt gratiskonto till ett betalkonto?
+-

När du är inloggad i verktyget kan du enkelt uppgradera till betalversionen genom att klicka på ”Uppgradera-knappen” som finns på översikten alt. att du går till ”Mitt konto” > ”Uppgradera konto”. Alla prenumeranter, listor, rapporter och övrig information finns kvar. Samma sak gäller om du byter från ett betalkonto till ett gratiskonto eller om du uppgraderar från ett betalkonto till ett ännu större konto, all information finns kvar.

Får jag importera köpta listor och e-postadresser?
+-

Vi ser prenumeranterna som den viktigaste delen i e-postmarknadsföring och vill att marknadsföringen ska ske på deras villkor. Därför ser vi det som en självklarhet att både vi och våra kunder gör allt vi kan för att motverka oönskad e-post/spam. Detta gör vi bland annat genom att inte tillåta någon typ av adresser som är köpta eller insamlade utan vetskap från prenumeranten själv.

Måste jag skicka bekräftelsemail?
+-

Den enda gången ett bekräftelsemail går ut från vårt system är via ett prenumerationsformulär på din webbplats där kunder registrerar sig frivilligt och detta beror på att vi vill minimera risken för eventuella spamrelaterade mailadresser och svartlistningar som kan dyka upp i takt med att spamrobotar härjar ute på nätet.

Du behöver i annat fall inte skicka ut något bekräftelsemail utan du väljer om du vill skicka ut det eller inte. Du får förfrågan när du:

• Lägger till ny prenumeration på en kontakt väl inne i redigeringsläge
  • Flyttar eller kopierar en eller flera kontakter mellan olika listor i fliken ”prenumerationer”

Vilka är vi?
+-

Idén till Get a Newsletter kom när vi själva sökte efter ett prisvärt verktyg för nyhetsbrev som var enkelt och rakt på. Något verktyg hittade vi aldrig, istället satsade vi på att ta fram ett eget och Get a Newsletter kom till.

Sedan slutet av 2007 har vi 100 % fokus på Get a Newsletter och målet är att bli det enklaste verktyget för nyhetsbrev. Öppenhet och långsiktighet är två av våra ledord. Som användare på Get a Newsletter blir du väl omhändertagen och kontakten med oss är ofta väldigt personlig.

Vår affärsidé är enkel. Get a Newsletter ska genom att erbjuda ett lättanvänt verktyg och behandla kunden som kung vara det självklara valet vid e-postutskick. I dagsläget har vi över 20.000 nöjda användare och siffran fortsätter att stiga. Våra användare består av små- och medelstora företag till stora kommuner och ideella organisationer. Vill du också skicka nyhetsbrev? Kom igång med ett enkelt knapptryck. Vill du lära dig mer om e-marknadsföring och vårt verktyg, tveka då inte att kontakta oss.

Hur länge är ett test-/gratiskonto aktivt?
+-

Ett gratiskonto på Get a Newsletter är helt gratis och går att använda så länge du själv vill. Du kan skicka upp till 100 mail per månad, vill du skicka fler mejl kan du enkelt uppgradera. 100 mail innebär att du t.ex. kan göra ett utskick till 100 mottagare eller två utskick till 50 mottagare.

Med jämna mellanrum rensar vi bort användare som inte varit inloggade på länge, men innan vi tar bort det så skickar vi ett e-postmeddelande till dig och frågar om du vill ha det kvar. Ibland behöver man kanske inte skicka nyhetsbrev så ofta men vill ändå ha kvar sitt konto, och det går alldeles utmärkt.

Vilka betalkonton kan jag välja mellan?
+-

Vi på Get a Newsletter älskar enkelhet, därför har vi också enkla prissättningar. Från och med den 26 mars 2015 kommer du som är ny kund att ha mer flexibla prissättningar och kontonivåer att välja bland då vi börjat tillämpa en kontaktbaserad prismodell. Den nya modellen innebär att du kan skicka obegränsat med mail till en mängd kontakter mot en kostnad som automatiskt dras av varje månad från ditt konto. Du har möjlighet att själv se efter hur mycket varje nivå (baserat på antal kontakter) kommer att kosta på vår webbplats. I annat fall kan du importera dina kontakter och låta systemet sköta uträkningen och kostnaden åt dig. Du uppgraderar enklast när du är inloggad i verktyget under ”Mitt konto” > ”Uppgradera konto”.

För våra kunder som skapat och uppgraderat ett konto hos oss innan den 26 mars 2015 är det nedanstående prissättning som gäller. Notera att denna skiljer sig från ovanstående och utgår från att man betalar för antalet mail som man önskar att nyttja per månad. Vi har olika betalkonton som du kan välja bland (se nedan) och du kan välja att betala via BG eller med kort för att komma igång med desamma. Priserna nedan anges exklusive moms.

Notera att bankgiro endast gäller våra Svenska kunder, finns ditt företag till i utlandet så hittar du all nödvändig information på fakturan för att kunna genomföra en betalning.

12 månaders prenumeration (engångsbetalning)

• Bronzekonto (10 000 mail/månad) – 99.00 kr/månad + moms
  • Silverkonto (25 000 mail/månad) – 239.00 kr/månad + moms
  • Guldkonto (50 000 mail/månad) – 449.00 kr/månad + moms
  • Premium 75 (75 000 mail/månad) – 670.00 kr/månad + moms
  • Premium 100 (100 000 mail/månad) – 889.00 kr/månad + moms

Betalar gör du ett år i förskott med kort eller bankgiro.

Månadsbetalning (löpande prenumeration)

• Bronzekonto (10 000 mail/månad) – 123.00 kr/månad + moms
  • Silverkonto (25 000 mail/månad) – 299.00 kr/månad + moms
  • Guldkonto (50 000 mail/månad) – 561.00 kr/månad + moms
  • Premium 75 (75 000 mail/månad) – 838.00 kr/månad + moms
  • Premium 100 (100 000 mail/månad) – 1 111.00 kr/månad + moms

Månadsbetalningen är kortbaserad vilket innebär att du fyller i dina kortuppgifter en gång och därefter dras det automatiskt av en summa varje månad fram tills att du säger upp din prenumeration- vi har inga bindningstider.

Oavsett om du har ett kostnadsfritt konto eller ett betalkonto så får du nyttja vårt verktyg till fullo, inklusive alla funktioner- den enda begränsningen är antalet mail att nyttja månadsvis. Vi har självklart större konton om du behöver det, kontakta oss så berättar vi mer eller läs mer om prissättningar och uppgradering i vår hjälpartikel.