Vad är Get a Newsletter?
+-

Get a Newsletter är ett lättanvänt och kraftfullt verktyg för e-postutskick. Att skicka nyhetsbrev är ett väldigt prisvärt och effektivt sätt för att marknadsföra sig och nå ut med information. Du kan t.ex. löpande följa vilka mottagare som öppnat brevet och vilka som klickat på länkar i mailet och få fler läsare med hjälp av formulär som du lägger in på din webbplats.

Läs mer om oss på vår webbplats

Hur kommer jag igång?
+-

Skaffa ett gratiskonto och logga in i verktyget. Klicka runt i verktyget och känn på det. Skicka gärna ut ett par nyhetsbrev till några vänner och kollegor. Du kan testa hur länge du vill! Känner du att verktyget är något för dig och att du vill utöka antalet kontakter som du kan skicka nyhetsbrev till så är det bara till att klicka på knappen ”Uppgradera” inne i verktyget. Betalar gör du enkelt med kort.

Hur kan jag betala?
+-

När du uppgraderar kan du välja mellan olika abonnemang nivåer att uppgradera till, sedan betalar du med kort. Ditt abonnemang uppgraderas automatiskt när din betalning kommer in i systemet. Du får självklart ett underlag till din bokföring, du hittar dessa i verktyget under ”Mitt konto”.

Kan jag styra utseendet på mina nyhetsbrev?
+-

Ja, det går utmärkt. I vårt verktyg finns det en HTML-editor som du kan designa dina nyhetsbrev med. Behöver du hjälp med en mall, hör av dig till oss så hjälper vi dig till ett bra pris.

Vad får jag för statistik på mina utskick?
+-

Du kan direkt se hur många gånger nyhetsbrevet har öppnats och vilka länkar som klickats på. Det går även att se vem som har läst och klickat på de olika länkarna. E-postadresser som är felaktiga (studsar) avaktiveras automatiskt och i rapporteringsverktyget har du möjlighet att se vilka adresser som studsat och vad det beror på.

Vad är spam och hur hanteras det?
+-

Spam är oönskad e-post, t.ex. när någon skickar ett nyhetsbrev till en e-postadress där mottagaren inte uttryckligen har bett om att få det. Vi har en policy mot köpta e-postadresser och adresser som man samlat in utan kundens vetskap. Skulle vi få in rapporter om missbruk av tjänsten stängs aktuell användare av med omedelbar verkan.

Jag behöver hjälp, vem ska jag kontakta?
+-

I ditt abonnemang ingår det support via mail, telefon och på våra sociala kanaler. Ta kontakt med oss via mail genom att höra av dig till support[at]getanewsletter[punkt]com så får du hjälp fortare än kvickt. För vanliga frågor så rekommenderar vi att man vänder sig till vår hjälparea https://help.getanewsletter.com/.

Hur lång tid binder jag mig på?
+-

Man binder upp sig månadsvis på alla våra abonnemang. Du registrerar ditt kort en gång när du väljer att uppgradera och därefter dras det av en summa från ditt konto varje månad, tills dess att du säger upp det (ingen uppsägningstid).

Vad är e-postmarknadsföring?
+-

E-postmarknadsföring är en digital kanal som används bland dagens marknadsförare med hjälp av nyhetsbrev för att skicka ut nyheter, produktblad, kampanjer, information och mycket mer till sina kunders e-postadress.

Vilka är fördelarna med e-postmarknadsföring?
+-

E-postmarknadsföring är ett kostnadseffektivt sätt att marknadsföra sig på och bygga djupare relationer. Man har möjligheten att få fram ovärderlig statistik över hur det har gått efter att ett nyhetsbrev har gått ut, exempelvis vilka länkar som klickats på, antalet öppningar, antalet studsar, vilka som inte längre vill ta del av ditt nyhetsbrev och mycket mer.

Vilka är Get a Newsletter?
+-

Tanken till Get a Newsletter kom när grundarna själva behövde ett verktyg för att skicka nyhetsbrev och letade efter ett enkelt och prisvärt alternativ. De hittade inget som de var nöjda med och började därför bygga ett eget. Sedan slutet på 2007 så har det varit full fokus på att erbjuda det enklaste verktyget för nyhetsbrev som också ska vara prisvärt.

Vilka värderingar har Get a Newsletter?
+-

På Get a Newsletter ser vi e-postmarknadsföring som ett långsiktigt medel för att stärka relationen till dina kunder. En god kundrelation är nyckeln till framgång.

Kan man få prova på Get a Newsletter?
+-

Ja, det är kostnadsfritt att ha upp till 100 kontakter i din kontaktlista och skicka upp till 500 mail i månaden. Du väljer att uppgradera när du känner dig redo och det kan du enkelt göra när du är inloggad i verktyget under “Mitt konto” > “Uppgradera”.

Kan jag köpa e-postadresser av er på Get a Newsletter?
+-

Nej, vi på Get a Newsletter har en policy mot köpta e-postadresser och mailadresser som man samlat in utan kundens vetskap. Därför känns det också naturligt att vi tar ställning mot att sälja adresser och vi rekommenderar ingen att köpa adresser.

Har Get a Newsletter några bindningstider?
+-

Nej, det finns inga bindningstider, utan man betalar i förskott för den period man avser att använda verktyget. Vi har heller inga uppsägningstider utan vill man avsluta sitt abonnemang så kan man gå till “Mitt konto” > “Fakturor & Kontoinformation” och välja att radera kontot. All information och kontakter kommer då att försvinna, åtgärden går inte att ångra.

Hur importerar jag mina kontakter?
+-

Välj mellan att importera från en fil eller genom att kopiera/klistra in dina kontakter. Att ladda upp en fil är rekommenderat för stora listor. Giltiga filtyper är Excel-filer (xls eller xlsx) och CSV-filer.

(Läs mer om hur du importerar dina kontakter](https://help.getanewsletter.com/sv/support/importera-kontakter-i-verktyget/)

Vad gör jag efter att ha registrerat ett konto?
+-

Du bör först hantera dina listor och därefter importera dina kontakter- där du väljer vilken lista de ska tillhöra och prenumerera på. Andra steget involverar skapandet av ett nyhetsbrev och slutligen skicka iväg det. I fliken ”Rapporter” har du möjlighet att se hur det har gått för ditt nyhetsbrev och hur många som tagit del av det.

Någon skickar spam med min e-postadress som avsändare- vad ska jag göra?
+-

Det är inte helt ovanligt att spammare använder samma mottagare och avsändare för att slippa hitta på mailadresser. Det har alltså inget med oss och ert användande av vår tjänst att göra. Spammaren har förmodligen hittat din adress via hemsidan eller mail som du har skickat till någon och därefter börjat skicka till den för att försöka få dig att köpa saker eller liknande. Tyvärr säljer spammare adresser till varandra så när de väl har hittat en adress som fungerar så säljer de den till så många köpare de bara kan. Därav att antalet mail ökar och innehållet i dem skiftar över tiden.

Det absolut enklaste sättet att bli av med dem som har din egen adress som avsändare är att använda en teknik som heter SPF-record. Det handlar om att du berättar vilka servrar som har tillåtelse att skicka mail med din adress som avsändare. Det du behöver tänka på är att du även måste ange Get a Newsletter som en godkänd server att använda din adress som avsändare på. Be gärna ditt webbhotell att sätta upp ett SPF-record- du kan hänvisa till följande hjälpsida.

Varför hamnar mitt nyhetsbrev i spamfilter?
+-

Som ett resultat av ett ökat antal av spammail de senaste åren har man skapat automatiska program som försöker klassificera vilken e-post som är skräppost. Dessvärre kan det ibland leda till att e-post felaktigt hamnar i skräpposten och klassas som spam. Vi på Get a Newsletter har inspirerats av våra härliga kundmöten och format tre påståenden som ökar förståelsen kring spam och förhoppningsvis även chanserna för att just ditt nyhetsbrev hamnar i rätt mapp.

Interna nyhetsbrev riskerar att hamna i skräpposten
När man skickar nyhetsbrev via tredje part (Get a Newsletter) och mottagar- och avsändardomän är densamma är risken väldigt stor att mailet klassas som spam. Detta kan man kringgå genom att sätta upp ett så kallat SPF-record på sin domän som godkänner att mailen skickas via oss.

Spamfilter och s.k. ”mappningssystem” gör det svårare för kommersiella avsändare att nå ut till sina kunder
Att kringgå spamfilter är inte det lättaste. Mycket beror förstås på de inställningar som mottagarna har på sina e-postservrar samt de funktioner e-postklienter använder sig av för att sortera mailboxen.

• Har ditt brev hamnat i skräpposten? Be mottagaren lägga in din avsändaradress i adressboken alternativt att dem markerar ditt brev som ”ej skräp”
  • Undvika att skriva ut länkar i nyhetsbrevet, markera istället ett ord och länka det till önskad URL-adress på rätt sätt
  • Använd vår blockeditor som är optimerad för att få nyhetsbreven att se snygga ut och undvika spamfilter
  • Ha en bra balans mellan text, bilder och länkar. Många spamfilter reagerar på mail med mycket länkar/bilder i förhållande till text

Därför står det ”SPAM” före nyhetsbrevet i ämnesraden
Att det står ”SPAM” i ämnesraden kan bero på en rad olika saker, dels på grund av det som förklarats tidigare och dels på grund av att vissa e-postklienter har ett känsligt spamfilter. Ett exempel kan vara att en länk i mailet felaktigt finns med på en ”Black list”. Man kan exempelvis hamna på en sådan om någon mottagare rapporterar mailet som spam.

Hjälp, en mottagare har inte fått mitt nyhetsbrev- vad beror det på?
+-

Stora mängder mail skickas kors och tvärs över internet och en stor andel av dessa är spam. Det finns en mängd olika metoder för hur en mottagande server kan avgöra om ett mail är spam eller inte. Tyvärr är inget av dessa metoder perfekta och det händer att ett önskat nyhetsbrev ändå markeras som spam.

Om en mottagare inte fått ditt nyhetsbrev och det inte finns någon studs inrapporterad för kontakten så beror det sannolikt på en av följande saker:

• Mailet levererades till mappen för skräppost hos mottagaren, be mottagaren kolla om det ligger där
  • Mailet blockerades av den mottagande servern men de valde att inte meddela oss om det. En del mottagande servrar väljer att göra detta för att inte lämna ifrån sig information till spammare, tyvärr medför det också att vi inte har möjlighet att berätta för dig att nyhetsbrevet inte kommit fram
  • Mottagaren har sin e-post vidarebefordrad till en annan mailadress
  • Är det samma avsändare och mottagare (exempel: info@domän.se både som avsändare och mottagare) så är ett säkert tips för att få spamfiltret att reagera

Några saker du kan göra för att minska riskerna är:

• Be mottagaren lägga in din avsändaradress i adressboken
  • Undvika att skriva ut länkar i nyhetsbrevet
  • Använd vår blockeditor som är optimerad för att få nyhetsbreven att se snygga ut och undvika spamfilter
  • Lägga upp ett SPF-record för den avsändande domänen
  • Tänk på att ha en bra relation mellan text/bilder/länkar- många spamfilter reagerar på mail med mycket länkar och lite text
  • Sammanfattningsvis så kan man säga att om nyhetsbrevet är informativt och välskrivet så är det sällan problem med att mottagaren inte får nyhetsbrevet