Hur importerar jag mina kontakter i verktyget?
+-

Du kan importera kontakter på två sätt:

1. Importera från en CSV-fil
  2. Klippa och klistra in från en textfil.

Importera från en CSV-fil:
Ett praktiskt sätt att importera stora kontaktlistor är via vår filhanterare i verktyget. Genom att klicka på ”välj fil” så får du möjligheten att välja CSV-fil att infoga. I första hand får du välja vilken lista du vill att dina kontakter ska prenumerera på och sedan väljer du att ladda upp din CSV-fil. Har du med befintliga kontakter i din CSV-fil så gör det inget, systemet lämnar kontakterna som de är och sållar bort dubbletter.
Lär dig mer om du du importerar kontakter med CSV-fil.

Klippa och klistra in från en textfil:
Du kan även klistra in dina kontakter direkt från t.ex. en Excel-fil. Var noggrann med att ha förnamn, efternamn och e-postadress i separata kolumner. Tänk på att du får ha max en kontakt per rad. Klipper du ut innehållet direkt från en Excel-fil så blir det automatiskt en kontakt per rad när du sedan klistrar in informationen i verktyget. Notera att varje rad måste innehålla kontaktens e-postadress men du kan också få med annan information såsom för- och efternamn och attribut t.ex. stad, kön etc.
Lär dig mer om du du importerar kontakter med en textfil.

Min kontakt avslutade sin prenumeration av misstag- vad gör jag?
+-

När en prenumerant avslutar sin prenumeration läggs det automatiskt till en spärr för att du, av misstag, inte ska kunna lägga till den igen. För att aktivera en avslutad prenumeration behöver du få in en bekräftelse från prenumeranten i fråga, detta kan du göra på ett par olika sätt;

1. Be prenumeranten skriva upp sig igen
    Genom att be prenumeranten att skriva upp sig på ditt nyhetsbrev igen, antingen genom ett prenumerationsformulär eller en prenumerationslänk kan han/hon själv aktivera sig.

2. Be prenumeranten använda länken för att avsluta prenumeration igen
    Genom att be prenumeranten att klicka på länken för att avsluta prenumeration igen får han/hon möjligheten att där ångra sitt avslut med ett enkelt klick.

3. Radera och lägga till igen.
    För att aktivera prenumerationen i verktyget behöver du radera prenumerationen och lägga till den igen och i samband med detta skicka ut en bekräftelse. När prenumeranten har bekräftat sin prenumeration återaktiveras den, fram tills dess kommer den dock fortfarande att stå som avslutad.

Jag får inte upp den vanliga representationen av nyhetsbrevet på Facebook, vad beror det på?
+-

dela på fb

Facebook brukar ta första bästa bild i nyhetsbrevet och låta den representera inlägget, dock så är det inte alltid detta sker och det kan bero på inläsningsfel eller att man inte har några bilder i sitt nyhetsbrev. Vi rekommenderar att man istället öppnar upp ditt eget nyhetsbrev i en webbläsare (det finns en specifik länk för detta i sidhuvudet i varje mall/layout) och kopiera URL-adressen. Sedan kan man posta en bild där du klistrar in URL-adressen för ditt nyhetsbrev och skriver den text du vill ha med.

Var hittar jag de nyhetsbrev jag redan skickat?
+-

Nyhetsbrev som du redan har skickat hittar du under ”Skickade” när du går in på fliken ”Utskick”. Du kan även gå in på fliken ”Rapporter” för att se dem samt statistik över hur många som öppnat dem m.m.

Räknas testutskick in i antalet mail jag får skicka?
+-

Testutskick räknas inte in i antalet mail du får skicka. Du kan göra hur många testutskick du vill, dock max till 20 mottagare på en gång. På så sätt kan du få fram det perfekta nyhetsbrevet och testa det ordentligt i flera olika e-postprogram.
Skillnaden mellan ett testutskick och ett riktigt utskick är att det inte flyttas över från ”Utkast” till ”Skickade” och vi skapar ingen rapport för det. Vi byter inte heller ut ##firstname## och andra attribut i nyhetsbrevet.

Kan jag länka till mitt senaste nyhetsbrev på min hemsida?
+-

Ja, om du går till fliken ”Rapporter” och väljer önskat nyhetsbrev att länka till på din webbsida så kan du hitta jämte rubriken ”Dela” olika alternativ där du kan dela ditt nyhetsbrev. Bland dem dig egen webbsida. Du får då en länk som du kan använda till din hemsida samt sprida nyhetsbrevet i sociala medier. Vill du lägga upp en länk på din hemsida – högerklicka och kopiera länken och lägg upp den på din hemsida så att besökarna kan läsa ditt senaste nyhetsbrev.

Du kan självklart lägga till fler än ditt senaste nyhetsbrev, gå då in på respektive rapport och lägg till de länkarna också.

I rapporten står det att någon har öppnat mitt nyhetsbrev väldigt många gånger, vad innebär det?
+-

I rapporten för ditt nyhetsbrev presenterar vi vilka som har öppnat ditt nyhetsbrev. Vi kontrollerar även hur många gånger nyhetsbrevet blir öppnat. Ibland kan det vara väldigt många öppningar på en eller flera kontakter, detta kan vara av olika anledningar, nedan ser du de vanligaste:

• Prenumeranten är väldigt intresserad och går in och tittar på ditt nyhetsbrev väldigt många gånger.

• Prenumeranten har skickat vidare ditt nyhetsbrev, när det sedan öppnas av den som har fått det vidarebefordrat räknas det in i statistiken.

• Prenumeranten har lagt upp ditt nyhetsbrev på sin hemsida, blogg eller t.ex. Facebook. Oftast läggs det upp en länk till webbversionen och statistiken är aktiverad på den också.

• Prenumeranten har förhandsvisning påslaget i sitt e-postprogram och han/hon bläddrar förbi nyhetsbrevet när han/hon tittar i sin inkorg.

Vårt spamfilter släpper inte igenom nyhetsbrev från Get a Newsletters - vad kan vi göra?
+-

När du skickar nyhetsbrev till många mottagare på samma företag och de inte får ditt nyhetsbrev kan det bero på att deras spamfilter inte släpper igenom våra mail. Många gånger ser det misstänkt ut om det är flera personer på samma företag som får samma mail ungefär samtidigt. För att lösa problemet kan du be deras IT-ansvariga att vitlista oss i sitt spamfilter för att försäkra dig om att mottagarna får nyhetsbreven som de ska. Skicka adressen till denna sida så brukar de fixa resten.

IP-adresser (Avsändande domän inom parantes)

91.123.194.89 (loke.getanewsletter.com, getanewsletter.com som avsändare)
91.123.194.90 (oden.getanewsletter.com, getanewsletter.com som avsändare)
91.123.194.4 (gansend.com)
91.123.194.5 (gansend1.com)
91.123.194.6 (gansend2.com)
91.123.194.7 (gansend3.com)
91.123.194.8 (gansend4.com)
91.123.194.9 (gansend5.com)
91.123.194.47 (gansend6.com)
91.123.194.51 (gansend7.com)
91.123.194.211 (gansend8.com)
91.123.194.239 (gansend9.com)
91.123.194.30 (mta-51.gansend1.com)
91.123.194.221 (mta-56.gansend2.com)

Standardtexten i sidhuvud- och foten försvinner inte- vad beror det på?
+-

Standardtexten som finns i sidhuvud och sidfot innehåller obligatoriska länkar. Obligatoriska länkarna skrivs ut som attribut och används i alla nyhetsbrev som går ut till dina läsare- även dina testutskick. Väljer du att ta bort de obligatoriska länkarna så kommer systemet automatiskt att lägga till dessa och standardtexten vid utskickstillfället.

Har du råkat ha bort någon av de obligatoriska länkarna så kan du lägga till dem på nytt alt. skriva ny text och infoga dem. Du hittar standardtexten i förhandsgranskningen, kopiera denna och klistra in den i ett textblock som du drar och släpper i ditt utskick. Vill du ändra texten så glöm då inte att bifoga någon av nedanstående länk som fattas i ditt utskick.

Våra obligatoriska länkar:

• ##view_online## ger en länk för att visa nyhetsbrevet i en webbläsare (kan endast användas i nyhetsbrevet)
  • ##unsubscribe## ger en länk för att avsluta prenumerationen (kan användas i nyhetsbrevet och bekräftelsemailet)
  • ##confirmation_link## ger en länk för att bekräfta prenumerationen (kan endast användas i bekräftelsemailet)

Jag får inte mitt testutskick- vad beror det på?
+-

Har du kikat i din skräpkorg? Ditt nyhetsbrev kan ligga där.

Ibland kan problemet istället vara att du använder samma avsändare och mottagare- d.v.s. att du skickar från john.doe@doman.se till john.doe@doman.se. Den mottagande servern kan tro att det är spam eftersom personen i fråga skickar till sig själv. Du kan prova att byta avsändare och skicka ut ett nytt testmail. Om inte det fungerar så kan det bero på att du behöver införa ett SPF-record. Denna åtgärd lämpar sig när man vill godkänna att e-post skickas från servrar som finns listade för den aktuella domänen samt de servrar som Get a Newsletter använder för utskick av ditt nyhetsbrev- d.v.s. du gör det möjligt att skicka nyhetsbrev (inkl. testutskick) till din egen e-postadress och domänadress via oss.

Det du ska ha i åtanke är att när du skickar ut ett nyhetsbrev från Get a Newsletter så skickas det ut från våra servrar. Det är därför väldigt viktigt att även godkänna oss för utskick i ditt SPF-record genom att inkludera följande:
”include:getanewsletter.com”

Exempel på hur ett SPF-record kan se ut:
”v=spf1 mx a include:getanewsletter.com ~all”

Måste jag skicka bekräftelsemail?
+-

Den enda gången ett bekräftelsemail går ut från vårt system är via ett prenumerationsformulär på din webbplats där kunder registrerar sig frivilligt och detta beror på att vi vill minimera risken för eventuella spamrelaterade mailadresser och svartlistningar som kan dyka upp i takt med att spamrobotar härjar ute på nätet.
Du behöver i annat fall inte skicka ut något bekräftelsemail utan du väljer om du vill skicka ut det eller inte. Du får förfrågan när du:

• Lägger till ny prenumeration på en kontakt väl inne i redigeringsläge
  • Flyttar eller kopierar en eller flera kontakter mellan olika listor i fliken ”prenumerationer”