API Token

Om du vill koppla upp dig mot Get a Newsletters API så måste du först skapa en API Token. En API Token är en unik identifierare för andra applikationer för att kunna koppla upp sig mot Get a Newsletters API. Den används av externa applikationer som ett alternativ för ett användarnamn och lösenord.

Du kan läsa mer om hur du kopplar upp dig till vårt API i API-dokumentationen.

Hur skapar jag ett nytt API Token?

Är det första gången du lägger till en API Token? Det är väldigt enkelt och går väldigt snabbt. Du hittar skapa-knappen på två ställen i verktyget. Den ena platsen är på översikten av ”API & Formulär”. Under rubriken hittar knappen ”lägg till token”.

Använd tokens för att koppla upp dig mot vårt API.

Använd tokens för att koppla upp dig mot vårt API.

När du klickar på knappen så kommer du till en ny sida där du har möjligheten att fylla i ett namn för din API Token och en beskrivning- vad den avser. Slutligen klickar du på spara.

Fyll i uppgifter, klicka sedan på "spara",

Fyll i uppgifter, klicka sedan på ”spara”,

Du kan även skapa ett API Token genom att gå till ”API & Formulär” och sedan till ”API Tokens”. Där klickar du på knappen ”Skapa token” för att skapa ett nytt API Token.

Hur redigerar jag API Tokens?

För att ändra på namn eller beskrivning så går du först till ”API & Formulär” och sedan till ”API Tokens”. Under fältet ”Namn” har du möjlighet att klicka på namnet på ditt token för att komma till redigeringsläge.

Redigera ditt API token genom att klicka på namnet för det token du önskar redigera.

Redigera ditt API token genom att klicka på namnet för det token du önskar ändra.

I redigeringsläge har du möjlighet att ändra namn och beskrivning på ditt token innan du slutligen klickar på knappen ”Spara” för att spara alla dina ändringar. Du får då en notis om att ändringarna har sparats.

Hur raderar jag API Tokens?

Du kan enkelt radera ett API Token genom att gå till ”API & Formulär” och sedan till ”API Tokens”. Där får du en sammanställning på alla dina befintliga tokens. Du raderar ett token genom att klicka på det röda krysset (☓) under fältet ”Verktyg”. Notera att om du tar bort en token försvinner din tillgång till kontot via integrationen mellan vårt API och ditt system.

Radera ditt API Token genom att klicka på det röda krysset under fältet ”Verktyg”.

Att radera bort ett API Token kan vara bra när det skett otillåtet intrång i ditt system. Genom att logga in i verktyget och ta bort dina tokens så slipper du oroa dig för att någon ska komma över hemlig information