Attribut – Genomgång

Ett attribut är extra information om din kontakt som används i syfte för att karaktärisera kontakten och skapa personlig prägel i dina nyhetsbrev. Alla kontakter har attributen e-postadress, förnamn och efternamn i verktyget. Du kan välja att lägga till egna attribut, t.ex. företagsnamn, medlemstyp, land – precis vad du vill.

Du kan enkelt använda både för- och efternamn och dina egna attribut för att göra dina utskick mer personliga när du redigerar ett utskick eller mall.

Vill du ha fler uppgifter än förnamn och efternamn om kontakten kan du enkelt lägga till egna attribut genom att klicka på ”Lägg till attribut” och fylla i ett attributnamn innan du väljer att spara dina uppgifter.

Om du vill lägga till attribut för många kontakter är det lättaste sättet att importera kontakterna på nytt, tillsammans med sina attribut.

Attribut fungerar endast när man gör ett skarpt utskick. I testmail fungerar inte attributen men när man gör ett skarpt utskick ska attribut fungera både i mailklienten och när mottagaren öppnar mailet i webbläsaren.

★ Tips:

Attribut fungerar inte när man sprider nyhetsbrevet online. Det finns en funktion inne i rapporter för att sprida nyhetsbrevet på exempelvis Facebook och då funkar det alltså inte.

Attribut egenskaper

ATTRIBUT

Attributnamn

Rubriken ”Namn” anger namnet på de olika attributen. Du kan enkelt ändra namnet på ditt attribut genom att klicka på det attribut som du vill ändra namnet på.

Användning

Fältet användning visar hur många av dina kontakter som har har attributinformation inkluderad i deras kontaktinformation.

Kod att använda i utskick

Detta fält visar koden som du kan/ska använda och ange i dina nyhetsbrev för att kunna använda attributet. T.ex. attributet ”Namn” anges som [[namn]], du kan skriva ”Hej [[namn]]” för att producera en personlig hälsning såsom t.ex. ”Hej Emil”. Det är förutsatt att kontakten ”Emil” har förnamnet ifyllt i sin kontaktinformation.

Verktyg

I verktygsfältet har du som alternativ att radera dina attribut. För att radera ett attribut så klickar du på ikonen som föreställer ett rött kryss.

Verktyg för att hantera attribut

Lägg till attribut

För att lägga till ett attribut klickar du på knappen ”Lägg till attribut”. Du fyller sedan i valfritt namn på attributet. Vi rekommenderar att du använder ett namn som förklarar vad attributet ska användas till. Slutligen klickar du på ”Spara”. Du kan även klicka på ”Avbryt” om du ångrar dig och inte vill skapa ett attribut.

Lägg till nytt attribut

Lägg till fler attribut

Att lägga till fler attribut ska inte vara svårt. Du gör det enkelt för dig om du klickar på knappen ”Lägg till attribut”. Sedan fyller du i ett namn som passar ditt attribut och slutligen klickar på spara. Du kan lägga till obegränsat med attribut.

Redigera attribut

Det är möjligt att redigera ett attribut, du får då möjligheten att ändra namnet på attributet. Detta gör du genom att klicka på namnet på attributet. Fyll i formuläret med önskat namn, klicka sedan på spara.

Du kan även klicka på ikonen som föreställer en penna under fältet verktygsfältet för att redigera attributet. Slutligen klickar du på spara för att återgå till listan över dina attribut.

Radera attribut

Du kan enkelt radera ett attribut genom att klicka på det röda krysset som du hittar under fältet ”Verktyg”. När du tar bort ett attribut försvinner all information som hör till det attributet i informationen för dina kontakter; företagsnamnet, medlemsnivån eller vilket attribut du nu väljer att ta bort.

Relaterade artiklar/videon