Detaljerad rapport – Genomgång

Rapporter visar hur det går för dina nyhetsbrev. Notera att du måste skicka ett nyhetsbrev för att ta del av en detaljerad rapport och att rapporten uppdateras automatiskt, t.ex. när en prenumerant öppnar ditt nyhetsbrev.

Rapportens egenskaper

Översikt

Denna sektion ger dig en översikt över hur det har gått för ditt nyhetsbrev. I sammanfattningen beskrivs det detaljerat i procentuella termer hur det har gått för ditt utskick. Information såsom antalet öppnade och oöppnade mail, studsar (där det inte har gått att leverera mailet p.g.a. ett fel), avslutade prenumerationer och hur många länkklick du har fått samt länkklick i genomsnitt presenteras i översikten. Cirkeldiagrammet på höger sida i översikten ger dig en grafisk bild av ovannämnd information.

Översikt rapporter

Öppningar och Länkklick

Denna sektion visar antalet öppningar och länkklick över tid. Du har möjlighet att välja mellan att visa de första 24 timmarna eller tills senaste aktivitet vilket motsvarar senast då någon läsare öppnat ditt mail eller klickar på en länk. När det räknas ut vilka det är som har öppnat respektive inte öppnat nyhetsbrevet kan man tyvärr inte ge en 100% korrekt uppgift. Detta p.g.a. tekniska begränsningar, man kan dessvärre endast räkna på de som läst in bilderna i nyhetsbrevet alt. klickat på någon länk. Detta eftersom vi kontrollerar när en bild hämtas och många e-postprogram blockerar bilder som standard, det krävs då att användaren klickar på ”Visa bilder” eller liknande i sitt e-postprogram. Siffran ”Öppnade” kan därför vara något låg jämfört med verkligheten.

öppningar och länkklick

Mest aktiva mottagare

Dina mest aktiva mottagare är baserat och utgår från totala antalet öppningar och länkklick i ditt utskick. Informationen presenteras i en tabell där mottagarens e-postadress presenteras följt av hur många gånger denne har klickat på ditt mail för att läsa det samt antalet länkklick i utskicket. Notera att antalet öppningar kan variera då läsare kan ha automatiskt inläsning i deras mailklienter vilket kan resultera i att antalet öppningar kan vara högt. Det beror på att mottagaren har ditt mail överst i inkorgen och att det läses in varje gång mottagaren öppnar upp sin e-postklient.

Mest aktiva mottagare

Mest populära länkar

De mest populära länkarna i ditt utskick baseras på antalet unika länkklick. Informationen presenteras i en tabell där URL-länken presenteras, följt av information om totala antalet länkklickar samt en procentuell redovisning av antalet länkklickar.

Mest pop länkar

Studsar

Studsar visas i ett cirkeldiagram där informationen fördelas på permanenta och temporära studsar.

studsar

Verktyg för att hantera detaljerade rapporter

Förhandsgranska utskick

Genvägen förhandsgranska visar en förhandsgranskning av ditt utskick i ett nytt fönster.

Skicka till nytillkomna prenumeranter

Har du skickat iväg ett nyhetsbrev och fått en mängd nya prenumeranter så går det utmärkt att skicka ut ett nyhetsbrev till enbart de nytillkomna prenumeranterna. Det gör du i verktygsformuläret i den detaljerade rapporten genom att klicka på ”Skicka till nytillkomna prenumeranter”. Denna funktion kan du använda om och om igen om du skulle vilja, de som tidigare har fått nyhetsbrevet får inte nyhetsbrevet på nytt.

Exportera fullständig rapport

Ladda ner din detaljerade rapport och använd det som underlag, i verktygsfältet har du möjlighet att ladda ner en fullständig rapport av ditt utskick. Vi ger dig möjligheten att ladda ner en Excel-fil eller CSV-fil om rapporten är väldigt stor.

Använd verktygsfältet för att förhandsgranska och skicka ditt nyhetsbrev till nytillkomna prenumeranter samt exportera en fullständig lista av den detaljerade rapporten.

Använd verktygsfältet för att förhandsgranska och skicka ditt nyhetsbrev till nytillkomna prenumeranter samt exportera en fullständig lista av den detaljerade rapporten.

Dela ditt nyhetsbrev på sociala medier

Knappen ”Dela” ger dig möjligheten att lägga upp nyhetsbrevet på din hemsida, på Twitter eller Facebook.

Sprid ditt nyhetsbrev online och på sociala medier.

Sprid ditt nyhetsbrev online och på sociala medier.

Sprid nyhetsbrevet på Facebook

I likhet med Twitter-länken, tas du med länken ”Sprid nyhetsbrevet på Facebook” direkt till facebook.com med ett redan ifyllt meddelande inkl. en länk till nyhetsbrevet. Länken i Facebook-meddelandet är densamma som ”Länk för att sprida online”, du kan alltså använda den länken istället om du vill sprida länken manuellt. Precis som för Twitter är länken till Facebook endast till för att göra det enklare och bekvämare för dig.

Sprid nyhetsbrevet på Twitter

Genom att klicka på ”Sprid nyhetsbrevet på Twitter” tas du direkt till twitter.com med ett redan ifyllt meddelande inkl. en länk till nyhetsbrevet. Länken som används för Twitter är densamma som ”Länk för att sprida online”, du kan alltså använda den länken istället om du vill göra det manuellt. Länken till Twitter är endast för att göra det extra bekvämt för dig.

Länk för att dela online

Genom att klicka på ”Länk för att dela online” öppnar du upp nyhetsbrevet i ett nytt fönster. Kopiera länken, antingen genom att klicka på den och kopiera webbadressen i adressfältet eller också genom att högerklicka och välja ”Kopiera genväg”/”Kopiera länkadress”. Denna länk kan du sedan använda för att visa nyhetsbrevet på hemsidan eller i din blogg. Det kan vara bra om du t.ex. vill visa upp dina tidigare nyhetsbrev för besökare på din hemsida. Läsarna av detta online-nyhetsbrev räknas inte med i rapporten.

Relatera artiklar/videon: