Detaljerad rapport – Genomgång

När du har sänt ut ditt utskick kan du följa din framgång genom den detaljerade rapporten. Där kan du bland annat se hur många som har öppnat ditt utskick eller vilka länkar som var mest populära.

I den här artikeln kan du läsa om var du hittar den detljerade rapporten och vad statistiken egentligen innebär.

Så kommer du till den detaljerade rapporten för varje utskick

Följ steg enligt nedan för att ta del av en rapport för ett specifikt utskick.

1. Gå till “Rapporter”
  2. Klicka på ämnesraden för det utskick som du vill se statistik för.

Översikt

När du öppnar den detaljerade rapporten får du en översikt kring vilka som:

• läst utskicket.
  • inte läst utskicket.
  • klickat på länkarna i utskicket.
  • valt att avsluta sin prenumeration.
  • hur många studsar som kommit in.

Om du klickar på “X prenumeranter” under varje rubrik får du fram en lista över vilka e-postadresser som gjort vad. Till exempel vilka som öppnat ditt utskick. Du kan sedan välja att exportera den informationen, om du vill.

Vid översikten finns också två knappar.

Om du klickar på “Dela” kan du:

• Dela utskicket på facebook.
  • Dela utskicket på LinkedIn.
  • Dela utskicket på Twitter..
  • Länka för att dela online.

Om du klickar på “Verktyg” kan du:

• Förhandsgranska utskicket.
  • Skicka nyhetsbrevet till nya prenumeranter.
  • Exportera en fullständig rapport.
  • Radera rapporten.
  • Öppningar och Länkklick

När du sedan scrollar neråt i den detaljerade rapporten ser du en sektion som visar på antalet öppningar och länkklick över tid.

Här kan du välja mellan att visa de första 24 timmarna eller senaste aktivitet, alltså senast en mottagare öppnade ditt mail eller klickade på en länk.

Vem menas med…

Mest aktiva mottagare: De personer som flest gånger öppnat eller klickat på länkar i ditt utskick.

Mest populära länkar: Vilka länkar som flest personer klickat på i ditt utskick. Dina länkar rangordnas från mest populära till den minst populära, baserat på antalet unika länkklick.

Studsar: En studs uppstår när mottagande server inte kan ta emot utskicket. Det kan antingen vara en hård eller mjuk studs.

Studsar

Längst ner i rapporten kan du se vilka e-postadresser som studsat.

En studs uppstår när mottagande server inte kan ta emot utskicket. Studsen kan vara hård eller mjuk.

Ett hårt studsmail inaktiverar en kontakt direkt, medan ett mjukt studsmail behöver tre stycken nyhetsbrev på raken på sig för att inaktivera en kontakt.

Ett hårt studsmail kan sammanfattas med att ”Hit är det ingen vits att skicka hit igen”.
    Ett exempel på ett vanligt hårt studsmail är att e-postadressen inte existerar.

Ett mjukt studsmail kan beskrivas som ”Det gick inte att komma fram den här gången, men nästa gång kanske det går bra”. En anledning till ett vanligt mjukt studsmail är att inkorgen är tillfälligt full, så att nya mail inte kommer fram. Om användaren för kontot aktivt går in och rensar inkorgen, kan det däremot finns plats till nästa utskick.

Klicka på ”Visa alla studsar” för att se viken anledning som mottagande server gav när de inte kunde ta emot utskicket.