Hur ändrar jag bekräftelsemailet som går ut till nya prenumeranter?

I fliken ”API & Formulär” har du möjlighet att skapa och redigera dina bekräftelsemail, du gör det genom att skapa eller redigera ett formulär.

bild på meny valet för att gå till api och formulär

I formuläret, under rubriken ”Bekräftelsemail” får du möjlighet att fylla i följande:

Ämne för bekräftelsemail

Här har du möjlighet att välja önskat ämne för ditt bekräftelsemail. Det är meddelandet du vill ska gå ut och om prenumeranten ska vidarebefordras till en egen landningssida när han/hon klickar på bekräftelselänken.

Text för bekräftelsemail

Här har du möjlighet att fylla i ett personligt meddelande till dina läsare. Tänk på att skriva ett välkomnande och trevligt bekräftelsemail, det är en av dina första kontakter med din nya prenumerant och ett bra förstaintryck är alltid bra.

Ett bekräftelsemail är inte obligatoriskt utan du väljer om det ska gå ut ett i samband med att du skapar prenumerationer. Skriver någon upp sig via din hemsida går det dock alltid ut eftersom du då inte styr över vilka e-postadresser som kommer in.

bild på hur redigering av bekräftelsemail ser ut i verktyget

★ Tips:

Tänk på att uppmana till att de ska bekräfta sin prenumeration. För att få med länken i mailet skriver du ##confirmation_link## så byter vid ut det mot prenumerantens unika länk. Du kan även skriva med en länk för att avsluta prenumeration, skriv i så fall ##unsubscribe##.