Hur kopierar jag prenumerationer?

I fältet ”Prenumerationer” under fliken ”Verktyg” får möjligheten att bland annat att kopiera dina prenumerationer mellan olika listor. Verktyget ger dig tre olika möjligheter att flytta på dina prenumerationer. Det som skiljer kopiering av prenumerationer från att flytta prenumerationer är att när du väljer att kopiera prenumerationer så består den befintliga prenumerationen- du skapar då alltså två olika prenumerationer för två olika listor. I verktyget får du tre olika möjligheter att kopiera prenumeranter/prenumerationer mellan olika listor; manuellt (en och en), alla på en gång eller selektivt (mellan olika listor). Nedan visar vi hur du går tillväga för vardera alternativ:

1. Kopiera prenumerationer manuellt- en och en

Du kan kopiera prenumerationer manuellt genom att markera en eller flera kontakter- markerar gör du genom att klicka på kryssrutorna framför kontakterna på kontaktlistan- och därefter gå till ”Verktyg” och välja “kopiera till”. Du får där möjligheten att välja vilken lista prenumeranterna ska kopieras till.

Markera en eller flera prenumerationer genom att klicka för boxen jämte e-postadressen.

Markera en eller flera prenumerationer genom att klicka för boxen jämte e-postadressen.

På så sätt kopierar du alla markerade prenumerationer från en lista till en annan, d.v.s. en och samma kontakt finns då med i två olika listor.

2. Kopiera alla befintliga prenumerationer

Ett annat alternativ är att kopiera alla kontakter till en annan lista. Det gör du genom att klicka på ”Kopiera till” i verktygsfältet och sedan väljer du vilken lista som prenumeranten ska placeras/kopieras till. Slutligen klickar du på den gröna ikonen som dyker upp jämte verktygsfältet. Den visar hur många prenumerationer som kommer att kopieras från en lista till en annan.

Kopiera alla dina befintliga prenumerationer genom att klicka på "Kopiera" i verktygsfältet. Systemet stämmer av antalet prenumerationer.

Kopiera alla dina befintliga prenumerationer genom att klicka på ”Kopiera till” i verktygsfältet. Systemet stämmer av antalet prenumerationer.

3. Kopiera prenumeranter mellan listor

I annat fall har du möjligheten att kopiera alla kontakter eller särskilda kontakter från ett sök- eller sorteringsresultat. Då kopieras kontakterna (och dess prenumerationer) som du har filtrerat fram till två olika listor.

Detta är ett bra alternativ om du t.ex. vill överföra kontakter mellan olika listor utan att behöva radera bort befintliga prenumerationer.

Du kan kopiera prenumeranter som hör till en lista genom att klicka på knappen ”Filter”. Välj sedan den lista som du vill önskar att kopiera prenumeranter från. Därefter väljer du att ”Kopiera till” i verktygsfältet och slutligen till vilken lista du vill kopiera prenumeranterna.

Använd vårt filtreringsverktyg för att sortera och kopiera en eller flera listor.

Använd vårt filtreringsverktyg för att sortera och kopiera en eller flera listor.

Om du vill välja några prenumeranter i en filtrerad lista så filtrerar du först fram listan och därefter markerar endast de prenumeranter som du vill kopiera. Slutligen klickar du på ”Kopiera till” i verktygsfältet och sedan väljer du till vilken lista dessa prenumeranter ska kopieras till. Slutligen klickar du på den gröna ikonen som även visar hur många prenumeranter som kommer att kopieras.

★ Tips:

Om du söker en specifik kontakt, eller flera med delvis samma information (t.ex. samma förnamn eller samma domän i e-postadressen), rekommenderar vi att du använder sökfunktionen på sidan.