Hur redigerar jag en kontakt?

Att redigera en kontakt har sina fördelar, du kan lägga till viktig information om din kund som du missat i efterhand. Notera att en kontakt som läggs till i systemet får ett unikt ID-nummer i vår databas. Detta innebär alltså att även om du raderar kontakten och importerar den på nytt så kommer den att räknas som en befintlig kontakt, systemet känner av e-postadressen och kontakter återfår sitt ID-nummer.

★ Tips:

En kontakt klassas inte som ny om den tidigare importerats i verktyget. Vill du vara säker på att kontakten får ditt nyhetsbrev på nytt så får du 1) importera kontakten på nytt med annan mailadress eller 2) lägga till kontakten i en ny lista och skicka ut nyhetsbrevet på nytt till den nya listan.

Redigera kontakt

Om du skulle behöva redigera en befintlig kontakt så får du först gå till sidan ”Kontakter” och sedan klicka på kontaktens e-postadress. Hittar du inte kontakten så rekommenderar vi att du använder sökfältet på kontaktsidan.

bild på översikt av kontakter för att gå till att redigera

På sidan ”Redigera kontakt” kan du:

  1. Ändra för- och efternamn på din kontakt

  2. Ändra e-postadress för en kontakt

  3. Se om dina mail har studsat och vad det beror på

  4. Lägga till och ändra attribut

  5. Avsluta, radera eller lägga till prenumerationer för kontakten

När du är klar klickar du på ”Spara och återvänd” längst ned på sidan så kommer du tillbaka till kontaktöversikten. Klickar du på ”Spara kontakt” så sparas kontakten utan att stängas, så att du kan fortsätta göra ändringar. Klickar du på avbryt så återgår du till kontaktöversikten utan att spara ändringar som gjorts om du skulle ångra dig.

bild på hur redigera kontakt ser ut i verktyget

Nuvarande prenumerationer

En aktuell prenumeration kan vara aktuell eller avslutad. Under fältet ”Status” ser du datum och tid för när prenumerationen är aktiv eller avslutad. Nedan förklarar vi de olika statuskoderna:

bild på hur aktiv prenumeration ser ut i verktyget

  • Detta innebär att kontakten prenumererar på listan/nyhetsbrevet sedan det datum som visas, det var det datum då kontakten bekräftade prenumerationen.

bild på hur avslutad prenumeration ser ut i verktyget

  • Detta innebär att kontakten tackade nej till listan/nyhetsbrevet det datum som visas. Hon/han får inga utskick på den listan sedan dess.

Det kan också vara så att du som administratör avslutat prenumerationen åt kontakten. Det gjorde du i så fall genom att klicka på pennan till höger om prenumerationens status och välja ”Avsluta prenumerationen”. Du kan även radera en prenumeration, det innebär att den raderas och med den även all data.

Relaterade artiklar/videon: