Hur redigerar jag en lista?

Genom att klicka på det röda krysset i verktygsfältet så får du möjlighet att radera befintlig lista.

Genom att klicka på det pennan i fältet ”verktyg” får du möjlighet att radera befintlig lista. Du kan även redigera en lista genom att klicka på listans namn under fältet ”namn”.

För att redigera en lista så behöver du vara inne på fliken ”Listor”. På sidan hittar du alla dina listor i tabellen som visas. Under fältet ”Verktyg” visas vad du kan göra med listan; redigera eller radera listor. Du ska då välja att redigera lista, vilket motsvarar en penna. Genom att klicka på pennan så går du vidare till redigeringsläge för den specifika listan. Du kan även klicka på listans namn för att komma till redigeringsläge.

Samtliga fält, förutom "beskrivning" är obligatoriska att fylla i för att kunna spara eventuella ändringar.

I avsnittet ”Allmänt” kan du ändra listans namn, beskrivning och avsändarinformation.

Namn

Listans namn visas för dina prenumeranter, så välj ett tydligt och beskrivande namn, men inte för långt, t.ex. ”Stål & Co:s månadsbrev” eller ”Gym-nytt”. Listan måste ha ett namn för att du ska kunna spara den.

Beskrivning

I beskrivningen kan du välja att lägga till eller ändra texten för en kort förklaring till nyhetsbrevet så att du minns vilka det riktar sig till. På så sätt blir det lättare att skilja listorna åt i översikten. Denna sektion är inte obligatorisk att fylla i.

Avsändarnamn

I avsnittet ”Avsändare” kan du ändra det namn och den e-postadress som syns när man får mejl via den här listan. Detta fält är obligatoriskt.

Avsändarmail

Det här är den adress mottagaren ser att mejlet skickas ifrån. Det är också den adress som avsänds som svarsadress – det vill säga om mottagaren trycker på ”svara” i sitt mejlprogram så skickas svaret hit. Du måste ange avsändarmail.

Relatera artiklar/videon: