Hur skapar jag en ny lista?

Som standard så får alla våra nya användare en ”testlista” och en ”standardlista” dit du kan placera dina kontakter. Vill du lägga till en ny lista så klickar du på knappen ”Skapa ny lista” under fältet ”Listor”.

bild på översikten av listor i verktyget ser ut

Du kommer då till en redigeringssida där du får fylla i följande information:

Samtliga fält, förutom ”beskrivning” är obligatoriska att fylla i för att kunna spara eventuella ändringar. Listans namn visas för dina prenumeranter, så välj ett tydligt och beskrivande namn, men inte för långt, t.ex. ”Stål & Co:s månadsbrev” eller ”Gym-nytt”. Du måste ge listan ett namn för att kunna skapa den.

Namn

Här fyller du i vilket namn listan ska ha. Namnet syns både för dig och läsaren.

Beskrivning

Beskrivningen visas bara för dig som administratör. Här kan du skriva en kort förklaring till nyhetsbrevet så att du minns vilka det riktar sig till och så att det är lättare kan skilja listorna åt i översikten.

Avsändare

Avsändare är den e-postadress mottagaren ser att mailet skickades ifrån. Det är också den adress som avsänds som svarsadress – det vill säga om mottagaren trycker på ”svara” i sitt mejlprogram så skickas svaret hit. Du måste ange avsändarens e-postadress. Du kan ändra avsändare på ”Mitt konto” > ”Avsändare”. Du väljer avsändare när du sedan ska skicka ut utskicket.

bild på hur det ser ut i verktyget när man skapar en ny lista