Så skapar du ett prenumerationsformulär

Prenumerationsformulär är ett bra sätt att fånga upp besökare på din hemsida. Använd ett erbjudande eller rabattkod för att göra det oemotståndligt att inte anmäla sig för att få ditt nyhetsbrev.

I denna artikel får du lära dig hur du skapar ett prenumerationsformulär och hur du kan ändra texten i bekräftelsemailet.

Innan du börjar

Är det bra att veta nedan punkter:

• HTML-koden och länken kommer du inte kunna se förrän du har gått igenom alla steg.
  • Listans namn visas för dina prenumeranter, så kom ihåg att ha ett tydlig namn på din lista.

• Skapa ett prenumerationsformulär

1. Gå till “Kontakter” > “API & Formulär” > “Lägg till formulär
    2. Skriv namnet som du vill döpa ditt prenumerationsformulär till. Namnet kommer inte visas inte i det slutgiltiga prenumerationsformuläret.
    3. Bild på hur fliken allmänt ser ut på sidan

4. Kryssa i de fält som du vill att personen ska fylla i när de skriver upp sig på ditt formulär.
    5. bild på hur fliken kontaktfält ser ut ii verktyget

6. Välj vilken lista som dina nya prenumeranter ska hamna på efter att de har bekräftat sin prenumeration.
    7. Fyll i vilken avsändare som du vill att bekräftelsemailet ska skickas från.
    8. bild på hur fliken lista och avsändare ser ut i verktyget

9. Klicka på “Spara” för att få tillgång till koden och länken.
    10. Längst upp hittar du nu en html-kod och en länk som du kan kopiera och använda på din hemsida eller där du vill ha formuläret.
    11. bild på prenumerationsformular i verktyget

Ändra texten i bekräftelsemailet

För att förhindra att du ska få felaktiga e-postadresser på ditt konto skickas det ut mail där personen behöver bekräfta att den vill bli prenumerant. .

Om du längst ner klickar på “Visa avancerade inställningar” kan du ändra texten som står i bekräftelsemailet. Skriv personligt och passa på att hälsa prenumeranten välkommen, då ökar chansen att de bekräftar sin prenumeration.

Bild på hur bekraftlesemail ser ut i verktyget

Avancerade inställningar

Under avancerade inställningar finns ”Formulär inställningar”, där kan du ändra texten på knappen som personen klickar på efter att ha fyllt i alla sina uppgifter samt vilken sida personen kommer till efter den har valt att bli prenumerant.

bild på hur formuläret ser ut i verktyget

Klistra in en webbadress i fältet ”Nästa url” för att välja vilken sida personen kommer till efter den har valt att bli prenumerant.