Jag är ny – Vad behöver jag veta?

Det spelar ingen roll om du precis kommit igång med e-postmarknadsföring eller har bytt leverantör. För oss på Get a Newsletter är det viktigt att du får all den information du behöver för att enkelt komma igång med tjänsten.

I den här artikeln får du därför läsa om hur du på bästa sätt kommer igång med tjänsten.

Definitioner

Kontakt: är själva e-postadressen. Kontakten kan du sedan koppla till en eller flera listor (prenumerationer). Om kontakten ligger på två listor räknas det som två prenumerationer, men fortfarande som en kontakt.

Prenumeration: gör så att kontakten hamnar på en specifik lista och får ett mail, om du väljer att skicka till den listan som kontakten är med på.

Tjänstens olika sidor och deras funktioner

Nedan sidor och deras funktioner kan vara bra att känna till när du börjar använda tjänsten.

Under fliken “Kontakter” kan du bland annat:

• importera, ändra, radera, exportera eller lägga till prenumerationer för dina kontakter.
  • ändra, radera, kopiera och exportera dina befintliga kontakters prenumerationer.
  • skapa listor, som du sedan kan importera dina kontakter till ( “Kontakter” > “ Listor”).
  • skapa ett prenumerationsformulär ( “Kontakter” > “ API & formulär).

Under fliken “Utskick” kan du:

• Skapa mallar som lägger grunden till dina nyhetsbrev (du hittar mallen som du har skapat längst ner om du går till “Utskick” > “Lägg till utskick”).
  • Skapa och sända ut utskick till dina olika listor.

Under fliken “Mitt konto” kan du bland annat:

• ändra uppgifter för kontot.
  • ändra kort- och fakturauppgifter.
  • ladda ner fakturor.
  • lägga till en avsändare.

Importera dina kontakter

För att dina mottagare ska kunna ta del av dina utskick behöver dina mottagare finnas med på listan som du skickar till.

Genom att importera dina kontakter, klippa och klistra eller dra och släppa via en fil (csv, xls eller xlsx) kopplar du dina mottagare till en lista.

Du får automatiskt två listor, en som heter standard list och sedan en test list. Du kan antingen använda dig av de listor som redan finns eller skapa en ny lista genom att gå till ”Kontakter” > ”Listor”. Där kan du också byta namn på de listor som redan finns.

Läs mer om hur du importerar här.

Lägg till en avsändare

Avsändare bestämmer vilken e-postadress och namn som mottagaren av nyhetsbrevet kommer att se.Om du vill ha någon annan e-postadress än den som du använder när du loggar in kan du gå till ”Mitt konto” > ”Avsändare” för att lägga till en avsändare. E-postadressen/avsändaren kommer sedan finnas med som ett valbart alternativ när du ska sända ut utskicket.

Skapa ditt första utskick

Du kan antingen skapa ett utskick från grunden eller använda någon av våra färdigställda mallar. Gå till “Utskick” > ”Lägg till utskick” för att komma till de olika mallarna. Klicka sedan på mallen du vill använda, för att välja mall. När du valt mall kommer du till verktyget där du skapar ditt nyhetsbrev.

Läs mer om hur du skapar ett utskick här

Minska riskerna att klassas som spam

För att minska risken för att mottagande server reagerar negativt på ditt utskick, kan du lägga in information på din domän som förklarar att du använder våra mailservrar. Då kan mottagande server kontrollera att det verkligen är rätt avsändare som skickat mailet.

Det gör du genom att lägga till DKIM, SPF record och Sender ID på domänen du skickar mailet från.

Läs mer om de inställningarna här.