Jag får många autosvar, hur blir jag av med dem?

Du ska alltid använda en korrekt avsändare på ditt nyhetsbrev för att öka leveransbarheten (dvs. fler mail kommer fram till prenumeranten) och du vill inte riskera att missa någon kund som svarar på ditt nyhetsbrev. Nackdelen med detta, som många ser det, är att det många gånger kommer en hel del autosvar som meddelar om semester eller liknande. Detta kan vara irriterande och ta upp din tid, speciellt om du har en stor e-postlista.

Lyckligtvis finns det en lösning på problemet för de flesta. I många e-postprogram kan du ställa in filter som automatiskt flyttar mail till en vald mapp, på så sätt slipper du se autosvaren i inkorgen och du kan enkelt ta fem minuter och skumma igenom mappen när du har tid så det inte har råkat komma med något svar som inte borde varit flyttat.

1. Skapa autosvar i Apple steg-för-steg

1. Skapa en ny brevlåda som du kallar ”Autosvar” eller något liknande

2. Klicka på ”Mail” i menyn och välj ”Inställningar”

3. Klicka på ”Regler” och sedan ”Lägg till regel”

4. Ange regeln enligt följande;
    Om något av följande villkor uppfylls: Ämne innehåller Out of the office
    Utförs följande åtgärder: Flytta till brevlåda: Autosvar

5. Klicka på ”+” om du vill lägga till fler fraser som brukar förekomma i dina autosvar

6. Klicka ”OK”

2. Skapa autosvar i Microsoft Outlook 2007 steg-för-steg

1. Klicka på ”Verktyg” i menyn och välj ”Regler och aviseringar”

2. Klicka på ”Ny regel”

3. Välj ”Flytta meddelanden med specifika ord i ämnesraden till en mapp” under ”Håll ordning” i steg 1

4. I steg 2, klicka på ”specifika ord” och ange ”Out of the office” och andra liknande fraser som brukar förekomma i dina autosvar. När du är klar med orden, klicka på ”angiven mapp” och ange den mapp du vill att autosvaren ska flyttas till

5. Klicka på ”Slutför”

3. Skapa autosvar i Microsoft Outlook 2010 steg-för-steg

1. Välj menyn ”Start”, klicka på ”Regler” och sedan ”Skapa regel”

2. Under ”När jag får e-post och alla valda villkor har uppfyllts”, kryssa för ”Ämnesraden innehåller” och skriv ”Out of the office” (eller motsvarande) i fältet

3. Under ”Gör följande”, kryssa för ”Flytta objektet till mappen:” och välj den mapp du vill använda för autosvaren

4. Klicka ”OK”

4. Skapa autosvar Gmail steg-för-steg

1. På din mailöversikt klickar du på ”Skapa ett filter”

2. Ange Out of the office i fältet ”Ämne” (eller annan fras om så önskas)

3. Klicka på ”Nästa steg”

4. Klicka i ”Hoppa över inkorgen”, det arkiveras då med desamma

5. Klicka för ”Skapa filter”

6. Gör om ovanstående steg om du vill filtrera på fler fraser än ”Out of the office” som vi använt i detta exempel