Kan jag radera uppladdade bilder?

Ja det kan du, men var försiktig med det. Om du raderar en bild som redan har använts i ett utskick så försvinner den från det utskicket – även om det redan har kommit fram till mottagaren. Detta beror på att när du infogar en bild så är det länken till bilden som du infogar. Bilden är sparad i vår filhanterare och det är endast via en länkning till bilden som den kommer att kunna visas i nyhetsbrevet. Har bilden försvunnit så kommer filhanteraren inte ha något att länka till. För övriga, oanvända bilder så går det bra att radera bort bilderna.

Radera bilder i filhanteraren

För att radera bilder i din filhanterare gör du följande:

1. Gå in på ett av dina utkast och dra/släpp en bildkolumn alt. klicka på en befintlig bild.bild på hur det ser ut i verktyget för att redigera block
  2. Klicka på knappen ”Bläddra”
    bild som visar knappen bläddra i verktyget
  3. Längst ner på bilderna ser du en liten symbol som föreställer tre prickar, klicka på den.
    bild på hur mediahanteraren ser ut i verktyget
  4. Välj ”Radera bild” i menyn.
    bild på hur det ser ut för valet att radera bild i verktyget
★ Tips:

Du kan i dagsläget inte flytta bilder eller ta bort mappar som du skapat. Så vi rekommenderar att du skapar ett par lämpliga mappar och lägger bilderna där redan från början (t.ex. en mapp per år och i dem en undermapp för varje utskick, så blir det lätt att hitta).