Lägg till prenumerationsformulär

För att skapa prenumerationsformulär så behöver du gå till fliken ”API & Formulär” och klicka på ”Skapa formulär”. Sedan följer du hänvisningarna, vid rubriken hittar du alltid hjälpsektioner men vi kommer att gå igenom denna process stegvis.

Allmänt

Under rubriken ”Allmänt” fyller du i ett namn som beskriver formuläret. Detta används endast för att hålla dina formulär isär på ditt konto. Fyll i fältet ”Namn” och gå vidare till nästa rubrik.

Bild på hur fliken allmänt ser ur på sidan

Kontaktfält

Rubriken ”Kontaktfält” ger dig möjlighet att välja vilken typ av information du vill ska vara synlig på prenumerationsformuläret. Alternativet ”e-post” är obligatoriskt och det möjliggör för kunden att bli prenumerant på dina nyhetsbrev- d.v.s. du har en e-postadress att skickat iväg mail till. Fälten För- och efternamn är valfritt men vi rekommenderar dig starkt att samla in denna typ av information. Det kan vara av värde om du vill skapa en personlig prägel på dina nyhetsbrev. Fyll i de fält som är aktuella för dig och gå vidare till nästa rubrik.

Buld hur på hur fliken kontaktfält ser ut i verktyget

Attributfält

Rubriken ”Attributfält” ger dig möjlighet att inkludera eventuella attribut- ett attribut skulle kunna vara stad, ålder etc. Detta är valfritt och har du inga attribut så visas inte denna sektion. Fyll i de fält som är aktuella för dig eller gå vidare till nästa rubrik.

bild på hur filken attribut fält ser ut i verktyget

Lista

Rubriken ”Lista” ger dig möjlighet att välja vilken lista som dina prenumeranter ska placeras i och prenumererar på. Du kan endast välja en lista åt gången. Välj lista för att kunna gå vidare till nästa rubrik.
bild på hur fliken lista och avsändare ser ut i verktyget

Formulärinställningar

Under rubriken ”Formulärinställningar” har du möjlighet att ange en egen landningssida och skriva en egen text på ”skicka-knappen” på prenumerationsformuläret. Glöm inte bort att inkludera ”https://”. Fyll i de båda formulären och gå vidare till nästa rubrik.

bild på hur formuläret ser ut i verktyget

Avsändare

Under rubriken ”Avsändare” har du möjlighet att ange valfritt avsändarnamn och avsändaradress för bekräftelsemailet (vi kommer snart till denna sektion). Detta fält är valfritt, d.v.s anger du inget kommer Get a Newsletters standardsida att användas. Du får själv välja vilket avsändarnamn- och mail du vill använda men vi rekommenderar att du alltid använder företagets mailadress och namn för att undvika missförstånd och eventuella skräppost markeringar från mottagarens håll ifall de inte skulle känna igen ditt mail i sin inkorg. Glöm inte bort att se efter så att det finns punkt på de rätta ställena och snabela (@) i din mailadress. Fyll i de båda formulären och gå vidare till nästa rubrik.

bild på hur fliken lista och avsändare ser ut i verktyget

★ Tips:

Vi rekommenderar dock att du skapar en landningssida, förslagsvis på din hemsida som en undersida (som inte finns med i menyn på din hemsida). När den nyblivne prenumeranten sedan klickar på skicka-knappen för att prenumerera på din hemsida skickas denne till en landningssida som förslagsvis tackar för prenumerationen och uppmanar prenumeranten att gå till sitt e-postprogram och bekräfta prenumerationen.

Bekräftelsemail

Rubriken ”Bekräftelsemai” har du möjlighet att konstruera ett bekräftelsemail genom att ange ämne och innehåll på ditt bekräftelsemail. Ett bekräftelsemail är valfritt. Genom att ange ämne och innehåll för bekräftelsemail så har du möjlighet att lämna ett roligt meddelande. Anger du inget kommer vår standardsida att användas, något som också fungerar men det är så klart trevligare om prenumeranten får ett personligt tack från dig på din hemsida. Fyll i fälten och klicka slutligen på ”Spara formulär” för att generera ett ditt prenumerationsformulär.

bild på hur redigering av bekräftelsemail ser ut i verktyget

Klistra in prenumerationsformuläret på din webbplats

När du har fyllt i ovanstående fält och sparat ditt prenumerationsformulär så genererar vi en HTML-kod för formuläret. Denna HTML-kod kopierar du och klistrar in på din hemsida. Tänk på att stå i HTML/kod-läge på din hemsida när du klistrar in!

Utseendet på formuläret justerar sig automatiskt efter inställningarna på din hemsida. Skulle det behövas några justeringar kan du enkelt ändra det direkt i HTML-koden om du har koll på det, om inte – tag kontakt med de som hjälper dig med din webbplats.

bild på prenumerationsformular i verktyget