Listor – Genomgång

Listor kännetecknar grupper av kontakter som prenumererar på ett eller flera nyhetsbrev. Fliken ”Listor” ger dig en översikt över alla dina listor – de grupper av kontakter som du kan skicka ut nyhetsbrev till.

Skulle du någon gång vilja göra ett utskick till flera listor samtidigt så kommer systemet automatiskt se till att varje mottagare bara får ett mail, även om denne finns med i flera olika listor.

Hur skapar jag en ny lista?

Vill du lägga till en ny lista så klickar du på knappen ”Skapa ny lista” under fältet ”Listor”.

bild på översikten av listor i verktyget ser ut

Du kommer då till en redigeringssida där du får fylla i följande information:

bild på hur det ser ut i verktyget när man skapar en ny lista

Listans namn visas för dina prenumeranter, så välj ett tydligt och beskrivande namn, men inte för långt, t.ex. ”Stål & Co:s månadsbrev” eller ”Gym-nytt”. Listan måste ha ett namn för att du ska kunna spara den.

I beskrivningen kan du välja att lägga till eller ändra texten för en kort förklaring till nyhetsbrevet så att du minns vilka det riktar sig till. På så sätt blir det lättare att skilja listorna åt i översikten. Denna sektion är inte obligatorisk att fylla i.

Hur redigerar jag en lista?

För att redigera en lista så behöver du vara inne på fliken ”Listor”. På sidan hittar du alla dina listor i tabellen som visas. Under fältet ”Verktyg” visas vad du kan göra med listan; redigera eller radera listor. Du ska då välja att redigera lista, vilket motsvarar en penna. Genom att klicka på pennan så går du vidare till redigeringsläge för den specifika listan. Du kan även klicka på listans namn för att komma till redigeringsläge.

Genom att klicka på det röda krysset i verktygsfältet så får du möjlighet att radera befintlig lista.

Genom att klicka på det pennan i fältet ”verktyg” får du möjlighet att radera befintlig lista. Du kan även redigera en lista genom att klicka på listans namn under fältet ”namn”.

Hur raderar jag en lista?

För att radera en lista så behöver du vara inne på fliken ”Listor”. På sidan hittar du alla dina listor i tabellen som visas. Under fältet ”Verktyg” visas vad du kan göra med listan; redigera eller radera listor. Du ska då välja att radera lista, vilket motsvarar ett rött kryss (☓). Genom att klicka på krysset så raderar du din lista och alla tillhörande prenumerationer.

Genom att klicka på det röda krysset i verktygsfältet så får du möjlighet att radera befintlig lista.

Genom att klicka på det röda krysset i fältet ”verktyg” får du möjlighet att radera befintlig lista.

Om du har ett eller flera automatiska utskick kopplade till listan måste du ta bort dem innan du kan radera listan. Det gör du i fliken ”Utskick”, under rubriken ”Automatiska utskick”, genom att klicka på det röda krysset i verktygskolumnen.

Har du många automatiska utskick kan du behöva trycka på ”Visa alla” för att hitta utskicken som berör listan. I kolumnen ”Lista” ser du vilken lista respektive automatiska utskick är kopplat till.