Listor – Genomgång

Listor kännetecknar grupper av kontakter som prenumererar på ett eller flera nyhetsbrev. Fliken ”Listor” ger dig en översikt över alla dina listor – de grupper av kontakter som du kan skicka ut nyhetsbrev till.
Genom att använda listor gör du det enkelt för dina kontakter att prenumerera på och avbeställa nyhetsbrev.

Skulle du någon gång vilja göra ett utskick till flera listor samtidigt så kommer systemet automatiskt se till att varje mottagare bara får ett mail, även om denne finns med i flera olika listor.

Listans egenskaper

Lista

Namn

Rubriken ”Namn” anger namnet på de olika listorna. Du kan enkelt ändra namnet på listan genom att klicka på den lista som du vill ändra namnet på.

Beskrivning

Under rubriken ”beskrivning” finner du en summering på listan, det är valfritt att fylla i detta fält. Vill du ändra på beskrivningen så kan du klicka på listans namn under rubriken ”Namn” för att komma till redigeringsläge för listan.

Prenumerationer

Under rubriken ”Prenumerationer” finner du antalet prenumeranter som är kopplande till listan, d.v.s. kontakter som prenumererar på listan.

Om du klickar på antalet prenumerationer för listan så visas en fullständig lista över totala prenumeranter som är kopplade till listan med information om vilka som är aktiva eller inte, när de anmälde sig till listan/nyhetsbrevet samt när bekräftade prenumerationen. Denna lista är egentligen en filtrerad lista över alla prenumerationer och ligger under fliken ”Prenumerationer”. Har listan inga prenumeranter så visas ingen länk utan bara texten ”Inga aktiva prenumerationer”.

Automatiska utskick

Under rubriken ”Automatiska utskick” visas hur många automatiska utskick som är kopplade till listan. Ett automatiskt utskick är till exempel ett välkomstmeddelande som skickas så snart någon har bekräftat sin prenumeration på listan/nyhetsbrevet.

Om du vill radera listan måste du ta bort de automatiska utskicken för listan innan du kan radera den.

Verktyg

Det finns två verktyg för varje lista; redigera eller radera en specifik lista.

Verktyg för att hantera listor

Fältet ”Verktyg” ger dig möjligheten att bland annat att radera och redigera dina listor.

Skapa ny lista

Som standard så får alla våra nya användare en ”testlista” och en ”standardlista” dit du kan placera dina kontakter. Vill du lägga till en ny lista så klickar du på knappen ”Lägg till lista”. Du kommer då till en redigeringssida där du får fylla i information såsom; listnamn, beskrivning för listan och avsändarinformation.

Listans namn visas i prenumerationsformulär, välj därför ett tydligt och beskrivande namn.

Listans namn visas i prenumerationsformulär, välj därför ett tydligt och beskrivande namn.

Redigera lista

I verktyget har du möjlighet att redigera alla dina listor. Genom att klicka på ikonen som föreställer en penna så kommer du vidare till listans redigeringsläge- notera att du även kan klicka på listans namn för att redigera listan. Där kan du redigera inställningarna som t.ex. listnamn, avsändarnamn- och mail och beskrivning. Vill du istället redigera prenumeranterna för en lista kan du göra det i fliken ”Prenumerationer”.

Radera lista

I verktyget kan du ta bort listor. Genom att klicka på det röda krysset så tar du bort listan och alla tillhörande prenumerationer. Om du har automatiska utskick kopplade till en lista så måste du ta bort dina automatiska utskick innan du kan radera listan. Om du har många automatiska utskick kan du behöva trycka på ”Visa alla” under fliken ”Utskick” för att hitta de utskick som berör listan. I kolumnen ”Lista” ser du vilken lista respektive automatiska utskick är kopplat till.