Hantera befintliga prenumerationer

Prenumerationer är det som som gör att utvalda kunder får dina utskick.

Prenumerationen länkar en kontakt till en lista. När du sedan väljer den listan, får alla personer på den angivna listan ditt nyhetsbrev, förutsatt att de inte valt att avsluta sin prenumeration.

Du kan skapa flera listor för att skicka ut specifika meddelanden.

I den här artikeln kan du läsa om hur du på bästa möjliga sätt raderar, avslutar, kopierar eller flyttar över prenumerationer.

Innan du börjar

Här är några saker som kan vara bra att veta om prenumerationer:

• När du är inne på “Kontakter” > “Prenumerationer” hanterar du endast kontakternas prenumerationer. Du hanterar inte själva e-postadressen.
  • För att hantera befintliga prenumerationer, klicka på “Välj verktyg”.
  • Om du inte markerar eller filtrerar på en lista väljs alla prenumerationer automatiskt.
  • Om det står ett rött kryss vid listans namn så betyder det att personen har avslutat sin prenumeration.
  • För att lägga till prenumerationer på befintliga e-postadresser måste själva listan vara skapad. Du skapar en ny lista genom att gå till ”Kontakter” > ”Listor” > ”Skapa ny lista”
  • Du markerar en e-postadress genom att klicka för boxen jämte e-postadressen.

• Hantera befintliga prenumerationer

För att hantera befintliga prenumerationer går du till “Kontakter” > “Prenumerationer”. Markera sedan den eller de prenumerationer som du vill hantera. Du kan också klicka på “Filtrera” för att få fram kontakter på en specifik lista. Klicka sedan på “Välj verktyg”, där du kan välja om du vill:

• Flytta prenumerationen till en annan lista.
  • Avsluta prenumerationen.
  • Kopiera prenumerationen till en annan lista.
  • Radera prenumerationen.
  • Exportera prenumerationen.
  • När du har valt ditt alternativ (radera, exportera och så vidare) kommer det finnas en grön knapp med antalet prenumeranter som påverkas av ditt val. Klicka på den gröna knappen för att genomföra det du vill göra.

Om du väljer att flytta en prenumeration till en annan lista, försvinner kontakterna från den lista som de låg på och flyttas till den lista som du valde.

Om du väljer att avsluta en prenumeration läggs en spärr in så att inga fler utskick går till e-postadressen på den specifika listan.

Du kan också avsluta en prenumeration genom att:

1. Gå till ”Kontakter
    2. Skriv e-postadressen som du vill ändra i sökfältet.
    3. Klicka på e-postadressen som du vill redigera.
    4. Gå ner till “Nuvarande prenumerationer”.
    5. Klicka på pennan bredvid namnet på listan.
    6. Klicka sedan på ”Avsluta prenumeration”.
    7. Bekräfta att du vill avsluta prenumerationen

Om du väljer att kopiera en prenumeration skapas en kopia av den nuvarande prenumerationen till den nya listan. Den gamla prenumerationen ligger dock fortfarande kvar.

Om du väljer att radera en prenumeration raderas prenumerationen från kontakten, men själva e-postadressen ligger fortsatt kvar om du går till “Kontakt”.

Du kan också radera prenumerationen genom att:

1. Gå till ”Kontakter
    2. Skriv e-postadressen som du vill ändra i sökfältet.
    3. Klicka på e-postadressen som du vill redigera.
    4. Gå ner till “Nuvarande prenumerationer”.
    5. Klicka på pennan bredvid namnet på listan.
    6. Klicka sedan på ”Radera prenumeration.
    7. Bekräfta att du vill radera prenumerationen.

Om du väljer att exportera en prenumeration får du en excel-fil med:

• kontaktens e-postadress.
  • för- och efternamn (om dessa är angivna).
  • listan/listorna som kontakten finns med på.
  • om kontakten är aktiv eller inte.
  • datum för när prenumerationen skapades
  • datum för när prenumerationen avslutades (om personen valt att avsluta).

• Om du har fler än 64 000 prenumerationer exporteras de till en CSV-fil istället.

Lägg till prenumeration(er) på befintliga e-postadresser

För att lägga till prenumeration(er) på en befintlig e-postadress, följ nedan steg.

1. Gå till ”Kontakter
    2. Skriv e-postadressen som du vill ändra i sökfältet.
    3. Klicka på e-postadressen som du vill redigera.
    4. Gå ner till “Nuvarande prenumerationer”.
    5. Klicka sedan på “Lägg till prenumeration
    6. Kryssa för de listor som du vill e-postadressen ska finnas med på.
    7. Klicka sedan “Spara och återvänd”.

Du kan också kryssa för rutan bredvid e-postadressen som du vill lägga till en prenumeration(er) för och sedan klicka på “Välj verktyg” >”Lägg till prenumeration(er) för

Du kan också lägga till en prenumeration genom att:

1. Gå till “Kontakter” > “Prenumerationer
    2. Skriv e-postadressen som du vill ändra i sökfältet.
    3. Kryssa för rutan bredvid e-postadressen
    4. Klicka sedan på “Välj verktyg” > “Kopiera till” > listans namn.

För att lägga till prenumerationer på flera kontakter samtidigt kan du importera e-postadresserna, precis som att de skulle vara nya, till den nya listan som du har skapat.

Återaktivera en avslutad prenumeration

För att återaktivera en avslutad prenumeration, följ nedan steg:

1. Gå till “Kontakter”.
    2. Skriv e-postadressen i sökfältet som du vill återaktivera en prenumeration för.
    3. Klicka på e-postadressen.
    4. Gå ner till “Nuvarande prenumerationer”.
    5. Klicka på ikonen som ser ut som en penna bredvid listans namn.
    6. Klicka på “Återaktivera prenumeration”.
    7. Bekräfta att du vill återaktivera prenumerationen.
    8. Klicka på “Spara och återvänd” för att spara ändringarna.

Återaktivera prenumeration