Prenumerationer – Genomgång

Sidan ”Prenumerationer” ger dig en översikt över alla existerande prenumerationer. Du hittar alla dina prenumeranter under fliken ”Kontakter” och är en fördjupning av kontaktlistan.

En prenumeration innebär att en kontakt är länkad till en eller flera listor och får nyhetsbrev som är ämnade för den specifika listan som de är prenumeranter på.

Prenumerationslistan har en rad för varje prenumeration och visar detaljerad information om:

1. Vilken lista kontakten prenumererar på
  2. Status på befintliga prenumerationer
  3. Om prenumerationen hör till en lista som skickar ut automatiska utskick

Redigera en aktiv prenumeration

Om en prenumeration är aktiv så visas följande alternativ:

• Avsluta prenumeration
  • Radera prenumeration

redigera prenumeration

Avsluta prenumeration
Avsluta prenumerationen innebär att det läggs in en spärr så att inga fler utskick skickas till kontakten från den givna sändningslistan som hen är kopplad till. För att häva spärren måste kontakten först bekräfta sin prenumeration på nytt som skickas i form av ett bekräftelsemail till hens e-postadress. Notera att kontakten kommer att vara markerad som avslutad fram tills att hen väljer aktivt att bekräfta sin prenumeration i sin e-postklient.

Radera prenumeration
Att radera prenumerationer innebär i praktiken att kontakten tas bort från listan som hen är kopplad till. Inga utskick skickas till kontakten från den givna listan (nyhetsbrevet) men skillnaden ligger i att det inte läggs någon spärr på kontakten. Du kan när som helst välja att lägga tillbaka din kontakt i listan på nytt- utan att behöva skicka iväg ett bekräftelsemail. Vi rekommenderar att du gör detta vid tillfällen då en kund samtycker till det. ”Radera prenumerationen” kan vara praktiskt om du tillfälligt, eller av misstag, lagt till någon på en lista.

Redigera en avslutad prenumeration

Om prenumerationen är avslutad så visas följande alternativ:

• Radera prenumeration
  • Återaktivera Prenumeration

Återaktivera prenumeration

Radera prenumeration
Att radera prenumerationer innebär i praktiken att kontakten tas bort från listan som hen är kopplad till. Inga utskick skickas till kontakten från den givna listan (nyhetsbrevet) men skillnaden ligger i att det inte läggs någon spärr på kontakten. Du kan när som helst välja att lägga tillbaka din kontakt i listan på nytt- utan att behöva skicka iväg ett bekräftelsemail. Vi rekommenderar att du gör detta vid tillfällen då en kund samtycker till det. ”Radera prenumerationen” kan vara praktiskt om du tillfälligt, eller av misstag, lagt till någon på en lista.

Återaktivera prenumeration
Återaktivera prenumerationen innebär att det ligger in en spärr så att inga fler utskick kan/kommer att skickas till kontakten från den givna sändningslistan som hen är kopplad till. För att häva spärren måste kontakten först bekräfta sin prenumeration på nytt som skickas i form av ett bekräftelsemail till hens e-postadress. Du klickar på länken ”Återaktivera prenumeration” för att skicka iväg ett bekräftelsemail till kontaktens e-postadress. Kontakten återaktiveras så fort hen har klickat på aktiveringslänken i sitt mail.

Lägg till nya prenumerationer för befintliga kontakter

Du kan lägga till nya prenumerationer för din existerande kontakter, även dem som redan är importerade och prenumererar på en eller flera listor. För att lägga till en ny prenumeration för dina kontakter så behöver du befinna dig på fliken ”Kontakter”. Du filtrerar först fram den listan som du vill lägga till ny prenumeration för. Därefter använder du verktygsfältet för att lägga till nya prenumerationer på önskad lista. Detta innebär då att den listan som du tidigare filtrerat fram påbörjar sin prenumeration för den listan som du väljer i verktygsfältet.

Använd vårt filtreringsverktyg för att sortera och lägga till prenumerationer för prenumeranter som hör till en eller flera listor.

Använd vårt filtreringsverktyg för att sortera och lägga till prenumerationer för prenumeranter som hör till en eller flera listor.

Steg-för-steg
  1. Använd verktyget ”Filtrera” som du hittar när du är inne på fliken ”Prenumerationer”.
  2. Välj den lista som ska få en ny prenumeration.
  3. Gå till verktygsfältet
  4. Välj ”Lägg till prenumeration(er) för” i den första rullistan och sedan väljer du den lista som prenumeranterna ska få prenumerera på- d.v.s. ska få nyhetsbrev av- i den andra rullistan.
  5. Bekräfta ditt val och på så sätt har du skapat nya prenumerationer för dina befintliga kontakter.

lägg till prenumeration för

Hur avslutar jag prenumerationer?

I fältet ”Prenumerationer” under fliken ”Verktyg” får du möjligheten att bland annat att avsluta dina prenumerationer som tillhör en eller flera listor. Verktyget ger dig tre olika möjligheter att avsluta dina prenumerationer; manuellt (en och en), alla på en gång eller selektivt (mellan olika listor). Nedan visar vi hur du går tillväga för vardera alternativ:

Avsluta prenumerationer manuellt- en och en

Du kan avsluta prenumerationer manuellt genom att markera en eller flera kontakter. Markerar gör du genom att klicka på kryssrutorna framför kontakterna på kontaktlistan och därefter gå till ”Verktyg” och väljer alternativet “Avsluta”. På så sätt avslutar du alla markerade prenumerationer för de kontakter som hamnat i urvalet.

Markera en eller flera prenumerationer genom att klicka för boxen jämte e-postadressen.

Markera en eller flera prenumerationer genom att klicka för boxen jämte e-postadressen.

Vill du markera/avmarkera alla synliga kontakter kan du klicka i den översta kryssrutan som syns jämte rubriken ”Kontakt”.

Avsluta alla befintliga prenumerationer

Ett annat alternativ är att avsluta alla befintliga prenumerationer från ett sök- eller sorteringsresultat. Då avslutas alla befintliga prenumerationer på ditt konto. Det gör du genom att klicka på fältet ”Verktyg” och sedan på den gröna ikonen som dyker upp jämte verktygsfältet. Den visar också hur många prenumerationer som kommer att avslutas.

Avsluta alla dina befintliga prenumerationer genom att klicka på "Avsluta" i verktygsfältet. Systemet stämmer av antalet prenumerationer.

Avsluta alla dina befintliga prenumerationer genom att klicka på ”Avsluta” i verktygsfältet. Systemet stämmer av antalet prenumerationer.

Avsluta alla prenumerationer i en eller flera listor

I annat fall har du möjligheten att avsluta alla kontakter eller särskilda kontakter från ett sök- eller sorteringsresultat. Då raderas kontakterna (och dess prenumerationer) som du har filtrerat fram.

Det gör du genom att klicka på knappen ”Filter”. Välj sedan den lista som du vill önskar att radera prenumeranter från. Därefter väljer du att antingen radera bort någon eller några prenumeranter- det gör du genom att markera kontakterna- eller alla prenumeranter samtidigt.

Använd vårt filtreringsverktyg för att sortera och radera en eller flera listor.

Använd vårt filtreringsverktyg för att sortera och radera en eller flera listor.

För att radera alla prenumerationer samtidigt så väljer du ”Radera” i verktygslistan och sedan klickar du på den gröna knappen för att gå vidare (radera alla prenumerationer). I annat fall markerar du endast prenumerationer för specifika kontakter att radera.

Hur flyttar jag prenumerationer?

Det som skiljer flytta prenumerationer från att kopiera prenumerationer är att när du väljer att flytta prenumerationer så försvinner den befintliga prenumerationen. Den förflyttas till en annan lista. Verktyget ger dig tre olika möjligheter att flytta på dina prenumerationer; manuellt (en och en), alla på en gång eller selektivt (mellan olika listor). Nedan visar vi hur du går tillväga för vardera alternativ:

Flytta prenumerationer manuellt- en och en

Du kan flytta prenumerationer manuellt genom att markera en eller flera kontakter- markerar gör du genom att klicka på kryssrutorna framför kontakterna på kontaktlistan- och därefter går du till ”Verktyg” och väljer “Flytta till”.

Markera en eller flera prenumerationer genom att klicka för boxen jämte e-postadressen.

Markera en eller flera prenumerationer genom att klicka för boxen jämte e-postadressen.

Du får där möjligheten att välja vilken lista prenumeranterna ska förflyttas till. På så sätt flyttar du alla markerade prenumerationer från en lista till en annan, d.v.s. prenumerationen upphör på en lista och skapas för en annan.

Flytta alla befintliga prenumerationer

Ett annat alternativ är att flytta alla kontakter till en annan lista. Det gör du genom att klicka på ”Flytta till” i verktygsfältet och sedan väljer du vilken lista som prenumeranten ska förflyttas till. Slutligen klickar du på den gröna ikonen som dyker upp jämte verktygsfältet. Den visar hur många prenumerationer som kommer att förflyttas från en lista till en annan.

Flytta alla dina befintliga prenumerationer genom att klicka på "Flytta" i verktygsfältet. Systemet stämmer av antalet prenumerationer.

Flytta alla dina befintliga prenumerationer genom att klicka på ”Flytta till” i verktygsfältet. Systemet stämmer av antalet prenumerationer.

Flytta prenumeranter mellan listor

I annat fall har du möjligheten att flytta alla kontakter eller särskilda kontakter från ett sök- eller sorteringsresultat. Då förflyttas kontakterna (och dess prenumerationer) som du har filtrerat fram från en lista till en annan. Detta är ett bra alternativ om du t.ex. vill ersätta prenumerationer för befintliga kontakter. Du kan flytta prenumeranter till en ny lista genom att klicka på knappen ”Filter”. Välj sedan den lista som du vill önskar att flytta prenumeranten till. Därefter väljer du ”Flytta till” i verktygsfältet och slutligen till vilken lista du vill förflytta prenumeranten till.

Använd vårt filtreringsverktyg för att sortera och radera en eller flera listor.

Använd vårt filtreringsverktyg för att sortera och flytta en eller flera listor.

Om du vill välja några prenumeranter i en särskild lista så filtrerar du först fram listan och därefter markerar endast de prenumeranter som du vill förflytta. Slutligen klickar du på ”Flytta till” i verktygsfältet, vilken lista prenumeranten-erna ska förflyttas till och slutligen klickar du på den gröna ikonen som även visar hur många prenumeranter som kommer att förflyttas.

Hur kopierar jag prenumerationer?

Det som skiljer kopiering av prenumerationer från att flytta prenumerationer är att när du väljer att kopiera prenumerationer så består den befintliga prenumerationen- du skapar då alltså två olika prenumerationer för två olika listor. I verktyget får du tre olika möjligheter att kopiera prenumeranter/prenumerationer mellan olika listor; manuellt (en och en), alla på en gång eller selektivt (mellan olika listor). Nedan visar vi hur du går tillväga för vardera alternativ:

Kopiera prenumerationer manuellt- en och en

Du kan kopiera prenumerationer manuellt genom att markera en eller flera kontakter- markerar gör du genom att klicka på kryssrutorna framför kontakterna på kontaktlistan- och därefter gå till ”Verktyg” och välja “kopiera till”. Du får där möjligheten att välja vilken lista prenumeranterna ska kopieras till.

Markera en eller flera prenumerationer genom att klicka för boxen jämte e-postadressen.

Markera en eller flera prenumerationer genom att klicka för boxen jämte e-postadressen.

På så sätt kopierar du alla markerade prenumerationer från en lista till en annan, d.v.s. en och samma kontakt finns då med i två olika listor.

Kopiera alla befintliga prenumerationer

Ett annat alternativ är att kopiera alla kontakter till en annan lista. Det gör du genom att klicka på ”Kopiera till” i verktygsfältet och sedan väljer du vilken lista som prenumeranten ska placeras/kopieras till. Slutligen klickar du på den gröna ikonen som dyker upp jämte verktygsfältet. Den visar hur många prenumerationer som kommer att kopieras från en lista till en annan.

Kopiera alla dina befintliga prenumerationer genom att klicka på "Kopiera" i verktygsfältet. Systemet stämmer av antalet prenumerationer.

Kopiera alla dina befintliga prenumerationer genom att klicka på ”Kopiera till” i verktygsfältet. Systemet stämmer av antalet prenumerationer.

Kopiera prenumeranter mellan listor

I annat fall har du möjligheten att kopiera alla kontakter eller särskilda kontakter från ett sök- eller sorteringsresultat. Då kopieras kontakterna (och dess prenumerationer) som du har filtrerat fram till två olika listor.

Detta är ett bra alternativ om du t.ex. vill överföra kontakter mellan olika listor utan att behöva radera bort befintliga prenumerationer.

Du kan kopiera prenumeranter som hör till en lista genom att klicka på knappen ”Filter”. Välj sedan den lista som du vill önskar att kopiera prenumeranter från. Därefter väljer du att ”Kopiera till” i verktygsfältet och slutligen till vilken lista du vill kopiera prenumeranterna.

Använd vårt filtreringsverktyg för att sortera och kopiera en eller flera listor.

Använd vårt filtreringsverktyg för att sortera och kopiera en eller flera listor.

Om du vill välja några prenumeranter i en filtrerad lista så filtrerar du först fram listan och därefter markerar endast de prenumeranter som du vill kopiera. Slutligen klickar du på ”Kopiera till” i verktygsfältet och sedan väljer du till vilken lista dessa prenumeranter ska kopieras till. Slutligen klickar du på den gröna ikonen som även visar hur många prenumeranter som kommer att kopieras.

Hur exporterar jag prenumerationer?

I fältet ”Prenumerationer” under fliken ”Verktyg” får du möjligheten att bland annat att exportera dina prenumerationer som tillhör en eller flera listor till en Excel-fil som laddas ner på din dator. Verktyget ger dig tre olika möjligheter att exportera dina prenumerationer; manuellt (en och en), alla på en gång eller selektivt (mellan olika listor). Nedan visar vi hur du går tillväga för vardera alternativ:

Exportera prenumerationer manuellt- en och en

Du kan exportera prenumerationer manuellt genom att markera en eller flera kontakter- markerar gör du genom att klicka på kryssrutorna framför kontakterna på kontaktlistan- och därefter gå till ”Verktyg” och välja “Exportera”.

Markera en eller flera prenumerationer genom att klicka för boxen jämte e-postadressen.

Markera en eller flera prenumerationer genom att klicka för boxen jämte e-postadressen.

På så sätt exporterar du alla markerade prenumerationer för de kontakter som hamnat i urvalet.
Vi skapar då en Excel-fil med alla dina prenumerationer som laddas ned till din dator. Om du har fler än 64 000 prenumerationer exporteras de till en CSV-fil istället.

Exportera alla befintliga prenumerationer

Ett annat alternativ är att exportera alla kontakter eller kontakter från ett sök- eller sorteringsresultat. Då exporteras kontakterna- och dess prenumerationer som filtrerats fram till en Excel-fil.
Det gör du genom att klicka på fältet ”Verktyg” och sedan på den gröna ikonen som dyker upp jämte verktygsfältet. Den visar hur många prenumerationer som kommer att exporteras. Om det är fler än 64 000 prenumerationer så exporteras de till en CSV-fil istället.

Exportera alla dina befintliga prenumerationer genom att klicka på "Exportera" i verktygsfältet. Systemet stämmer av antalet prenumerationer.

Exportera alla dina befintliga prenumerationer genom att klicka på ”Exportera” i verktygsfältet. Systemet stämmer av antalet prenumerationer.

Exportera alla prenumerationer i en eller flera listor

I annat fall har du möjligheten att exportera alla kontakter eller särskilda kontakter från ett sök- eller sorteringsresultat. Då exporteras kontakterna (och dess prenumerationer) som du har filtrerat fram.
Det gör du genom att klicka på knappen ”Filter”.

Använd vårt filtreringsverktyg för att sortera och kopiera en eller flera listor.

Använd vårt filtreringsverktyg för att sortera och kopiera en eller flera listor.

Välj sedan den lista som du vill önskar att exportera prenumeranter från. Därefter väljer du att antingen exportera bort någon eller några prenumeranter- det gör du genom att markera kontakterna- eller alla prenumeranter samtidigt.

För att exportera alla prenumerationer samtidigt så väljer du ”Exportera” i verktygslistan och sedan klickar du på den gröna knappen för att gå vidare (exportera alla prenumerationer). I annat fall markerar du endast prenumerationer för specifika kontakter att exportera.

Hur raderar jag mina prenumerationer?

I fältet ”Prenumerationer” under fliken ”Verktyg” får du möjligheten att bland annat att radera dina prenumerationer som tillhör en eller flera listor. Verktyget ger dig tre olika möjligheter att radera dina prenumerationer; manuellt (en och en), alla på en gång eller selektivt (mellan olika listor). Nedan visar vi hur du går tillväga för vardera alternativ:

Radera prenumerationer manuellt- en och en

Du kan radera prenumerationer manuellt genom att markera en eller flera kontakter- markerar gör du genom att klicka på kryssrutorna framför kontakterna på kontaktlistan- och därefter gå till ”Verktyg” och välja “Radera”. På så sätt raderar du alla markerade prenumerationer för de kontakter som hamnat i urvalet.

Markera en eller flera prenumerationer genom att klicka för boxen jämte e-postadressen.

Markera en eller flera prenumerationer genom att klicka för boxen jämte e-postadressen.

Radera alla befintliga prenumerationer

Ett annat alternativ är att radera alla kontakter eller kontakter från ett sök- eller sorteringsresultat. Då raderas kontakterna- och dess prenumerationer som filtrerats fram. Det gör du genom att klicka på fältet ”Verktyg” och sedan på den gröna ikonen som dyker upp jämte verktygsfältet. Den visar hur många prenumerationer som kommer att raderas.

Radera alla dina befintliga prenumerationer genom att klicka på "Radera" i verktygsfältet. Systemet stämmer av antalet prenumerationer.

Radera alla dina befintliga prenumerationer genom att klicka på ”Radera” i verktygsfältet. Systemet stämmer av antalet prenumerationer.

Radera alla prenumerationer i en eller flera listor

I annat fall har du möjligheten att radera alla kontakter eller särskilda kontakter från ett sök- eller sorteringsresultat. Då raderas kontakterna (och dess prenumerationer) som du har filtrerat fram.
Det gör du genom att klicka på knappen ”Filter”. Välj sedan den lista som du vill önskar att radera prenumeranter från. Därefter väljer du att antingen radera bort någon eller några prenumeranter- det gör du genom att markera kontakterna- eller alla prenumeranter samtidigt.

Använd vårt filtreringsverktyg för att sortera och kopiera en eller flera listor.

Använd vårt filtreringsverktyg för att sortera och kopiera en eller flera listor.

För att radera alla prenumerationer samtidigt så väljer du ”Radera” i verktygslistan och sedan klickar du på den gröna knappen för att gå vidare (radera alla prenumerationer). I annat fall markerar du endast prenumerationer för specifika kontakter att radera.