Prenumerationer – Genomgång

Sidan ”Prenumerationer” ger dig en översikt över alla existerande prenumerationer. Du hittar alla dina prenumeranter under fliken ”Kontakter” och är en fördjupning av kontaktlistan.

Prenumerationslistan har en rad för varje prenumeration och visar detaljerad information om:

1. Vilken lista kontakten prenumererar på
  2. Status på befintliga prenumerationer
  3. Om prenumerationen hör till en lista som skickar ut automatiska utskick

Kontaktlistan å andra sidan innehåller inte lika detaljerad information som prenumerationslistan. Detta innebär att en kontakt med tre olika prenumerationer finns med tre gånger i prenumerationslistan men endast en gång i kontaktlistan. Prenumerationslistan är utmärkt att använda om du t.ex. vill få med information om prenumerationerna snarare än kontakterna.

Prenumerationens egenskaper

Kontakt

Under rubriken ”Kontakter” ser du kontaktens e-postadress och genom att klicka på den kan du gå in och redigera kontaktens uppgifter och prenumerationer. Genom att klicka på fältet ”Kontakt” så visas dina kontakter i alfabetisk ordning.

Listor

Rubriken ”Listor” presenterar dina olika listor som kontakten prenumererar. Det redigerar du enkelt genom att klicka på listnamn.

Du har möjligheten att filtrera bland dina listor genom att klicka på knappen ”Filter”. Där väljer du under ”Filter by list” vilken lista du vill sortera. Du kan välja att filtrera en eller flera listor.

Du kan nollställa sökresultatet genom att klicka på länken ”Återställ filter” eller ”Visa alla listor”.

Status

Rubriken ”Status” visar kontaktens eventuella prenumerationer och dess status.

Om du klickar på kolumnrubriken så växlar du mellan att visa aktiva, inaktiva eller obekräftade prenumerationer först.

Skapad

Kolumnen ”Skapad” visar när prenumerationen skapades, det vill säga när kontakten skrev upp sig på listan eller när du som administratör lade till prenumerationen.

Genom att klicka på knappen ”Filter” kan du välja att sortera och filtrera samtliga kontakter efter särskilda tidsintervall då de skapats såsom ”De senaste 7 dagarna”, ”Den senaste månaden” och ” Det senaste året”. Vill du nollställa filtret klickar du på ”Visa alla kontakter” bland filtreringsalternativen.

Om du klickar på kolumnrubriken så växlar du mellan att visa senast skapade eller äldsta prenumerationen först.

Avslutad

Kolumnen ”Avslutad” visar när prenumerationen avslutades. Om prenumerationen inte har avslutats än så visas inget här.

Om du klickar på kolumnrubriken så växlar du mellan att visa senast skapade eller äldsta prenumerationen först.

Automatiska utskick

Kolumnen ”Automatiska utskick” visar vilket automatiskt utskick som kommer skickas härnäst. Om det inte finns några automatiska utskick kopplade till listan, eller om alla redan är skickade till just den kontakten, så visas inget i fältet.

bild på ovan flikar i verktyget

Verktyg för att hantera prenumerationer

Fliken ”Verktyg” ger dig möjligheten att bland annat att radera dina prenumerationer och exportera prenumeranterna som tillhör en eller flera listor till en Excel-fil som laddas ner på din dator. Verktygsfältet ger dig även möjlighet att kopiera eller flytta dina mellan olika listor. Vi ger dig tre olika möjligheter att hantera dina prenumerationer. Du kan välja att hantera dina prenumerationer manuellt (en och en), alla på en gång eller selektivt (mellan olika listor).

bild på hur välj verktyg ser ut i verktyget

Hantera prenumerationer manuellt- en och en

Du kan hantera dina prenumerationer manuellt genom att markera en eller flera kontakter. Markerar gör du genom att klicka på kryssrutorna framför kontakterna på kontaktlistan och därefter gå till ”Verktyg” och välj önskad åtgärd. Du kan välja mellan att avsluta, radera, flytta, kopiera eller lägga till. Det visas hur många prenumerationer som kommer att hanteras och åtgärdas.

Vill du markera/avmarkera alla synliga kontakter kan du klicka i den översta kryssrutan som syns jämte rubriken ”Kontakter”.

bild som visar hur det ser ut i verktyget när du hanterar en kontakt

Hantera alla befintliga prenumerationer

Ett annat alternativ är att hantera alla befintliga prenumerationer från ett sök- eller sorteringsresultat. Då inkluderas alla befintliga prenumerationer på ditt konto. Det gör du genom att klicka på fältet ”Verktyg” och sedan välja önskad åtgärd (avsluta, flytta, exportera, kopiera eller lägga till) innan du avslutningsvis klickar på den gröna ikonen som dyker upp jämte verktygsfältet. Den visar hur många prenumerationer som kommer att hanteras och åtgärdas.

bild som visar hur det ser ut i verktyget när du hantera flera kontakter

Hantera alla prenumerationer i en eller flera listor

Du har även möjligheten att hantera alla kontakter eller särskilda kontakter från ett sök- eller sorteringsresultat. Då hanteras kontakterna (och dess prenumerationer) som du har filtrerat fram.

Det gör du genom att klicka på knappen ”Filter”. Välj sedan den lista som du vill önskar att välja prenumeranter från. Markera därefter de kontakter som du vill hantera alt. alla prenumeranter innan du slutligen väljer önskad åtgärd (avsluta, flytta, exportera, kopiera eller lägga till). Det visas hur många prenumerationer som kommer att hanteras och åtgärdas. Denna åtgärd gynnar dig som selektivt vill välja prenumeranter ifrån en eller flera olika listor.

bild som visar hur det ser ut när du filtrerar dina kontakter i verktyget

★ Tips:

Om du söker en specifik kontakt, eller flera med delvis samma information (t.ex. samma förnamn eller samma domän i e-postadressen), rekommenderar vi att du använder sökfunktionen på sidan.