Redigera en avslutad prenumeration

Om prenumerationen är avslutad så visas följande alternativ:

  • Radera prenumeration
  • Återaktivera Prenumeration

Återaktivera prenumeration

Radera prenumeration

Att radera prenumerationer innebär i praktiken att kontakten tas bort från listan som hen är kopplad till. Inga utskick skickas till kontakten från den givna listan (nyhetsbrevet) men skillnaden ligger i att det inte läggs någon spärr på kontakten. Du kan när som helst välja att lägga tillbaka din kontakt i listan på nytt- utan att behöva skicka iväg ett bekräftelsemail. Vi rekommenderar att du gör detta vid tillfällen då en kund samtycker till det. ”Radera prenumerationen” kan vara praktiskt om du tillfälligt, eller av misstag, lagt till någon på en lista.

Återaktivera prenumeration

Återaktivera prenumerationen innebär att det ligger in en spärr så att inga fler utskick kan/kommer att skickas till kontakten från den givna sändningslistan som hen är kopplad till. För att häva spärren måste kontakten först bekräfta sin prenumeration på nytt som skickas i form av ett bekräftelsemail till hens e-postadress. Du klickar på länken ”Återaktivera prenumeration” för att skicka iväg ett bekräftelsemail till kontaktens e-postadress. Kontakten återaktiveras så fort hen har klickat på aktiveringslänken i sitt mail.

Relaterade artiklar/videon: