Skapa en PDF av nyhetsbrev

I dagsläget finns det ingen ”skapa pdf”-funktion i Get a Newsletters verktyg för att konvertera till PDF-filer utan du får istället skapa en PDF på egen hand. För att kunna skapa en pdf utav ditt nyhetsbrev krävs att du har ett pdf-program installerat på din dator. Vi rekommenderar att du använder Adobe Reader XI om du inte redan har det förinstallerat på din dator.

Notera att nyhetsbrevet inte skriver ut bakgrundsbilder och bakgrundsfärger som standard utan det är en inställning som du får kryssa för vid utskriftstillfället- dessa inställningar hittas under rubriken ”Alternativ” i utskriftsläge. Där kan välja att ha med sidhuvud/fot samt bakgrundsbilder och bakgrundsfärger.

Skapa en PDF av nyhetsbrev- för Windows användare

Steg-för-steg utskrift på Chrome
  1. Gå till önskat nyhetsbrev i verktyget och klicka på den obligatoriska länken ”Visa i webbläsare”
  2. Skriv ut nyhetsbrevet, för snabbkommando: ctrl + p alt. klicka på print-knappen i din webbläsare på Windows
  3. I utskriftsläge klickar du på länken ”Ändra” vid fältet ”Destination”
  4. Klicka på länken ”Spara som PDF” under rubriken ”Lokala platser”
  5. Välj om du vill ha med bakgrund och bakgrundsbilder vid fältet ”Alternativ”
  6. Klicka slutligen på ”Spara”
Steg-för-steg utskrift på Internet Explorer

För att kunna skapa en pdf utav ditt nyhetsbrev krävs att du har ett pdf-program installerat på din dator. Nedan presenterar vi ett antal olika program som vi kan rekommendera- notera att vissa program endast fungerar på PC. Ladda hem ett av nedanstående och installera på din dator.

1. Gå till önskat nyhetsbrev i verktyget och klicka på den obligatoriska länken ”Visa i webbläsare”
  2. Skriv ut nyhetsbrevet, för snabbkommando: ctrl + p alt. klicka på print-knappen i din webbläsare på Windows
  3. Ändra skrivare från din egen standardskrivare till valfri nedladdad PDF-converterare
Steg-för-steg utskrift på Firefox
  1. Ladda ner ett av ovanstående program
  2. Gå till önskat nyhetsbrev i verktyget och klicka på den obligatoriska länken ”Visa i webbläsare”
  3. Välj att skriva ut nyhetsbrevet, använder du en MAC använder du snabbkommandot ⌘ + P och ctrl + p alt. klicka på print-knappen om du använder en PC

Skapa en PDF av nyhetsbrev- för MAC användare

Steg-för-steg utskrift på Safari
  1. Ladda ner Adobe Reader XI om du inte redan har det förinstallerat på din dator
  2. Gå till önskat nyhetsbrev i verktyget och klicka på den obligatoriska länken ”Visa i webbläsare”
  3. Välj att skriva ut nyhetsbrevet, för snabbkommando: ⌘ + P
  4. Klicka på ”Visa detaljer” och välj om du vill inkludera sidhuvud/fot samt bakgrundsbilder
  5. Klicka på rullistan där det står ”PDF”
  6. Välj ”Spara som PDF”
  7. Ange önskat namn för PDF-filen och klicka slutligen på ”Spara”
Steg-för-steg utskrift på Chrome
  1. Ladda ner Adobe Reader XI om du inte redan har det förinstallerat på din dator
  2. Gå till önskat nyhetsbrev i verktyget och klicka på den obligatoriska länken ”Visa i webbläsare”
  3. Skriv ut nyhetsbrevet, för snabbkommando: ⌘ + P
  4. I utskriftsläge klickar du på länken ”Ändra” vid fältet ”Destination”
  5. Klicka på länken ”Spara som PDF” under rubriken ”Lokala platser”
  6. Välj om du vill ha med bakgrund och bakgrundsbilder vid fältet ”Alternativ”
  7. Klicka slutligen på ”Spara”
Steg-för-steg utskrift på Firefox
  1. Ladda ner Adobe Reader XI om du inte redan har det förinstallerat på din dator
  2. Gå till önskat nyhetsbrev i verktyget och klicka på den obligatoriska länken ”Visa i webbläsare”
  3. Välj att skriva ut nyhetsbrevet, för snabbkommando: ⌘ + P
  4. Klicka på ”Visa detaljer” och välj om du vill inkludera sidhuvud/fot samt bakgrundsbilder. Du hittar dessa alternativ vid rubriken ”Alternativ”
  5. Klicka på rullistan där det står ”PDF”
  6. Välj ”Spara som PDF”
  7. Ange önskat namn för PDF-filen och klicka slutligen på ”Spara”