Utskick – Genomgång

Fliken ”Utskick” ger dig en översikt över alla dina utskick – från utkast till redan skickade. På sidan för utskick kan du också skapa nya utskick, komma till dina rapporter och skicka iväg de utskick du har förberett. Varje rubrik visar de fem senaste utskicken i respektive kategori. Har du fler än fem utskick så visas en ”Visa alla”-länk under den fullständiga listan. Det mesta du kan göra med dina utskick gör du med verktygen längst till höger på varje rad. Nedan går vi igenom fältet ”Utskick” och de olika användningsområdena.

Utskickets egenskaper

Under ”Utskick” hittar du de utskick/nyhetsbrev som du ännu inte skickat. Utkasten är kronologiskt ordnade efter vilket som sparades senast. Du kan klicka på utskickets namn för att redigera det och om du vill skicka det så klickar du verktyget längst till höger – ett pappersplan.

Uskick

Ämne

Rubriken ”Ämne” presenterar det namn som du angett för utkastet, har du inte angivit något namn så fyller systemet automatiskt i ämnet med namnet på mallen som du valt för utkastet. Genom att klicka på utkastet så kommer du till vår blockeditor alt. vår avancerade redigerare där du i det vänstra hörnet överst på webbsidan enkelt kan redigera ämnet.

Uppdaterad

Rubriken ”Uppdaterad” visar senast gjorda ändring på ditt utkast och hamnar längst upp på listan under fältet ”Uppdaterad”.

Verktyg

Rubriken verktyg visar olika alternativ som du kan åstadkomma med ditt utkast. Bland de finns möjligheten att förhandsgranska, redigera, duplicera, skicka och radera ditt utkast samt skapa en mall av ditt utkast. Vi går igenom dessa funktioner nedan.

Verktyg för att hantera utskick

Under verktyg, som ovannämnt, hittar du genvägar för nedanstående åtgärder som vi ska gå igenom och förtydliga ytterligare.

utskick verktyg

Förhandsgranska utkast

Genvägen förhandsgranska visar en förhandsgranskning av ditt utskick i ett nytt fönster.

Redigera utkast

Genvägen redigera öppnar utskicket så att du kan redigera det. Du kan också klicka direkt på utskickets namn för att redigera det.

Duplicera utkast

Genvägen duplicera skapar en kopia av ditt utkast. Kopian döps till ”Kopia av [gamla namnet]” och läggs överst i listan för utkast.

Radera utkast

Genvägen radera raderar ditt utkast, alla eventuella ändringar försvinner.

Skicka

Genvägen skicka tar dig till en guide i två korta steg för att skicka ditt utskick/nyhetsbrev.

★ Tips:

Vissa verktyg, som att skicka ett utskick till nytillkomna prenumeranter eller sprida det i sociala medier (Facebook, Twitter o.s.v.), hittar du under rapporten för respektive utskick.