Samla prenumeranter med vårt WordPress plugin

Vi har fått en hel del frågor om hur man samlar kontakter med hjälp av vårt WordPress-plugin. Med det hanterar du ditt prenumerationsformulär smidigt direkt i WordPress och slipper generera formulärkod från vårt verktyg. Nedan följer en guide som klargör vilka steg du måste ta för att komma igång.

STEG 1. Installera plugin

Första steget i installationen är att logga in på din webbplats, gå till ”Tillägg > Lägg till Nytt” och sök efter ”Get a Newsletter” (se bilden nedan). När sökresultaten dyker upp kan du klicka på ”Installera nu”.

Installera plugin

STEG 2. Koppla och anpassa plugin

Nu har pluginet aktiverats och vi är nästan klar med installationen. Nästa steg är att navigera till ”Inställningar > Get a Newsletter” i huvudmenyn i wordpress. Menyvalet lades till automatiskt när du aktiverade pluginet i föregående steg. Det är på denna sida du kopplar pluginet till ditt konto på Get a Newsletter.

Koppla plugin

Ange API-token. Om du inte har skapat ett API-token än kan du göra det genom att gå till Kontakter > API & Formulär > API tokens i verktyget.

Skapa API-nyckel
Klicka på Skapa token”, ange önskat namn på nyckeln samt en beskrivning. När väl API-nyckeln är skapad klickar du på API-nyckelns namn och kopierar nyckeln.

Efter att du skapat en API-nyckel (eller om du har en befintlig) kan du anpassa den text som nya prenumeranter möts av när de ska skriva upp sig via prenumerationsformuläret. Ange text för lyckad prenumeration, bekräftelse, felaktig e-postadress samt befintlig prenumeration.

Alternativ

STEG 3. Lägg till formuläret på din webbplats

Navigera till ”Utseende > widgets” i huvudmenyn och där bör du hitta en ny widget som heter Get a Newsletter.

Alternativ

Dra widgeten till önskad plats. Därefter har du möjlighet att justera utseendet på widgeten genom att ange titel, text på knappen, vilken lista anslutande prenumeranter ska tillhöra samt huruvida du vill be prenumeranterna om för- och efternamn. När du fyllt i uppgifterna och sparat widgeten kan du navigera till en sida på din webbplats som innehåller en widget-yta och få det bekräftat att prenumerationsformuläret faktiskt fungerar. Såhär kan det se ut:

Resultat